Daphne van de Burgt: 'Voor het eerst een eigen kerstboom in huis'

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Deze periode is het drie dagen feest voor Daphne van de Burgt, de vierentwintigjarige eigenaar van Beautysalon D-Bella, gevestigd in kapsalon E&H Hairline. Op 15 december bestaat haar zaak vijf jaar, op 16 december geeft ze thuis een groot feest om alles te vieren en op 17 december wordt ze vijfentwintig.

Tijd voor vrije tijd...  Daphne van de Burgt: "Voor het eerst een eigen kerstboom in huis"

Daphne vertelt enthousiast: “In mijn schaarse vrijetijd ga ik op dinsdagavond in Nijkerk, waar ik woon, lekker dansen als een soort workout. Ik heb vroeger op een hoger niveau gedanst, maar dat was niet meer te combineren met mijn werk. Nu dans ik in een soort ‘bij elkaar geraapte groep’, waarmee ik bedoel dat we allemaal verschillend zijn en ieder er op haar manier mag zijn. De een gaat naar links, terwijl de rest rechts gaat, je kent dat wel.”
 
“Sinds een half jaar woon ik samen met mijn vriend in ons nieuwe huis. Daar hebben we met veel hulp van onze (schoon-)ouders lang in geklust. Bij de housewarming kreeg ik twee vissen in een kom. Ze zeiden dat als ik daarvoor kan zorgen, ik klaar zou zijn voor de volgende stap…. En ook zo leuk om samen voor het eerst een eigen kerstboom op te zetten in je eigen huis. In mijn vriendinnengroep maken wij vaak spontane afspraken. Iedereen is druk, maar er staat telkens weer een andere deur voor ons open.”
 
De afgelopen vijf jaar is Daphne bijna niet op vakantie geweest, maar sinds oktober heeft ze een nieuwe collega. “Mijn vriend en ik hebben nu al voorpret van waar gaan we naartoe? Tenslotte is familie voor mij belangrijk. Wij helpen elkaar waar nodig en zien elkaar vaak. Op mijn feest van 16 december nodig ik dan ook iedereen uit, alle ooms, tantes, neefjes en nichtjes plus aanhang. Ze zeggen zelfs hun bezoek aan de kroeg ervoor af, zo gezellig vinden ze het. Voor anderen heel bijzonder, maar in onze familie heel gewoon!”

Daphne van de Burgt viert drie dagen feest. Vandaag (vrijdag 15 december) bestaat haar zaak vijf jaar, morgen geeft ze thuis een groot feest om alles te vieren en zondag wordt ze vijfentwintig. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp