​De gemeente wil in gesprek met inwoners over het verkeer

De gemeente Putten streeft naar een prettige omgeving om in te wonen, te werken en te leven. Verkeer en vervoer zijn hierbij belangrijk. 

Inmiddels ligt er een concept van het nieuwe verkeers- en vervoersplan en de gemeente wil hierover in gesprek met de inwoners.

Er wordt op dinsdag 5 oktober een inloopbijeenkomst gehouden waarbij belangstellenden informatie krijgen over de totstandkoming en de inhoud van het verkeers- en vervoersplan. Wethouder Roelof Koekkoek, de beleidsmedewerker verkeerszaken en andere specialisten zijn aanwezig om met de aanwezigen in gesprek te gaan.

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn er drie tijdsblokken. Belangstellenden kunnen terecht van 17.00 uur tot 18.00 uur, van 18.15 uur tot 19.15 uur en van 19.30 uur tot 20.30 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich vóór maandag 4 oktober aan te melden voor de inloopbijeenkomst. Stuur hiervoor een e-mail naar Joris Finke [email protected] en geef naam en het gewenste tijdblok aan. 

Wat staat er in een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan?
In het GVVP komt het huidige beleid naar voren inclusief de plannen op het gebied van verkeer, economie, ruimtelijke ordening, milieu en plannen van andere wegbeheerders en overheden. Ook een onderzoek van de huidige situatie in het verkeer en de bijbehorende problemen komen hierin aan bod. Daarnaast is er de verkeersvisie. Hierin staat waar de gemeente de volgende jaren naartoe wil op verkeersgebied. En wat daarvoor nodig is om daar te komen.

Op de website van de gemeente is het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan 2021-2030 en het bijbehorende uitvoeringsplan in concept te lezen.