De Hypotheker: Goed voornemen? Verlaag je maandlast in 2021!

De rentes blijven, ondanks de Corona crisis, onveranderd laag. En dat betekent kansen om je hypotheek te verbeteren.

Wil je een grotere woning voor dezelfde maandlast, of verbouwen zonder meer te gaan betalen, of een lagere maandlast met zekerheid voor 20 of 30 jaar? Er kan meer dan je denkt!

In 2021 zijn de opties om je maandlast te verlagen of je hypotheek meer toekomstzeker te maken minstens zo goed als in het afgelopen jaar. Om je een idee te geven van de mogelijkheden geven we hieronder een paar voorbeelden, gebaseerd op situaties die De Hypotheker het afgelopen jaar is tegengekomen.

Een groter huis met dezelfde maandlast als nu
Als je je woning verkoopt heb je meestal geen boete en kan je, zonder extra kosten, een nieuwe hypotheek afsluiten tegen de nieuwe, lage rentes. Dat betekent dat je een lagere rente gaat betalen, en zelfs als je die rente weer voor 20 of zelfs 30 jaar vastzet, betaal je dan vaak hetzelfde of minder voor je nieuwe, duurdere huis. Meer ruimte en meer zekerheid dus, voor minder geld.

Verbouwen zonder meer te gaan betalen
Veel huiseigenaren vinden het lastig om die nieuwe droomwoning te vinden. Huizen vliegen weg en er wordt vaak overboden. Dan kan het ook een goede keuze zijn om te blijven wonen, maar je woning een goede opknapbeurt te geven, zodat je weer helemaal blij bent met je eigen huis. Als je je huidige hypotheek behoudt en een tweede hypotheek afsluit voor de verbouwing, dan ga je meer betalen dan je nu doet. Maar als je de hele hypotheek oversluit en verhoogt voor de verbouwing + de oversluitkosten, dan ben je vaak niet veel duurder (of zelfs goedkoper) uit dan nu. Je verhoogt dus je hypotheek met de kosten voor de verbouwing + de kosten voor de oversluiting en door de lage rentes betaal je minder. Vaak met als extra bonus dat je ook weer voor 20 jaar of langer zekerheid hebt over je maandlast.

Oversluiten
Als je helemaal naar je zin woont, hoef je niet te verbouwen of te verhuizen. Toch kan je hypotheek vaak beter. Ook als je de oversluitkosten meerekent, kan je vaak besparen op je maandlast door de nieuwe lage rente. En je hebt heel veel extra zekerheid. Want als je rente afloopt in de komende jaren, dan loop je het risico dat de rente daarna veel hoger wordt. Als je nu oversluit kan je de nieuwe rente weer voor 20 of zelfs 30 jaar vastzetten. Dus niet alleen goedkoper, maar ook geen stress meer in de komende jaren als de rente stijgt. 

Aflosvorm
Tot slot kan het goed zijn om een keer te laten kijken naar jouw aflosvorm. Heb je een aflosvorm met vermogensopbouw (bijvoorbeeld een (bank)spaarhypotheek), dan is jouw netto maandlast sterk afhankelijk van hypotheekrenteaftrek, die steeds verder wordt afgebouwd. En als de rente daalt na afloop van je rentevastperiode, dan betaal je daarna wel minder rente, maar veel meer premie of inleg, waardoor je mogelijk niet optimaal profiteert van de lage rentes.

Wat kan er met jouw hypotheek?
Dat hangt helemaal af van jouw situatie, wensen, doelstellingen en levensfase. We nemen de opties graag met je door in een vrijblijvend gesprek. Want elke hypotheek is maatwerk. En komt uit dat gesprek dat jouw huidige hypotheek nog prima past, dan zeggen we dat ook eerlijk. En dat is dan ook wel weer fijn om te weten. 

Een gesprek kan bij de Hypotheker Harderwijk via telefoon, op kantoor (volgens alle Corona richtlijnen) of via beeldbellen. 

Meer weten? Of een afspraak maken? Klik op een van de buttons hieronder


Vestiging Harderwijk
Vestiging Dronten
Vestiging Zeewolde
 

De Hypotheker Harderwijk

Adresgegevens

Luttekepoortstraat 136
3841 AX Harderwijk

Telefoon

T. 0341-422724

Openingstijden

Ma 9.00 - 21.00 uur
Di 9.00 - 21.00 uur
Wo 9.00 - 21.00 uur
Do 9.00 - 21.00 uur
Vr 9.00 - 17.30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info