De Ossenmarkt komt er weer aan

De Ossenmarkt is al jaren niet meer weg te denken uit Putten. Vaste prik op de tweede woensdag in oktober staat er een grootse, gezellige jaarmarkt in Putten op het programma. 

Dit jaar is het op woensdag 11 oktober 2023 weer als vanouds de meest gezellige dag van het jaar in Putten

De Ossenmarkt wordt, achter het gemeentehuis, om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Sander van Nieuwenhuizen. Tijden van vroeger herleven op deze dag. Deze traditionele najaarsmarkt is al eeuwen oud. De aanleiding tot een bezoek aan de vroegere 'beestenmarkt' mag in de loop der jaren veranderd zijn, de 'mart' trekt nog altijd duizenden bezoekers.

Wat is er te doen tijdens de Ossenmarkt?
Bezoek de traditionele najaarsmarkt met onder andere een braderie, een kleedjesmarkt, oude ambachten en kinderboerderij. Het terrein achter het gemeentehuis staat in het teken van de boerderij, waarbij weer mooie grote landbouwwerktuigen te zien zullen zijn. Ook leggen de leerlingen uit groep 7 en 8 van diverse Puttense basisscholen hier hun kleedje neer op de kleedjesmarkt om een zakcentje te verdienen. Dit jaar ook een primeur op het achterterein; daar worden in de ochtend twee demonstraties 'Putters Proaten' gehouden.

De werkgroep evenementencommissie, van de Mariahoeve, houdt een demonstratie dorsen op de Ossenmarkt. De rogge is geteeld op de Mariahoeve, geoogst tijdens het onlangs gehouden Oogstfeest en wordt aangevoerd op een oude boerenwagen. Er wordt gedorst met een dorsmachine. Daarnaast wordt gedorst met dorsstok en dorsvlegel, waarna de rogge wordt geschoond met een wannemolen. Er worden optredens verzorgd door de Puttense Boerendansers en er zijn diverse oude ambachten te zien. Daarnaast is er in de Kerkstraat, Dorpstraat en Achterstraat een braderie met kinderboerderij, oude ambachten, optredens van de Kajuitzangers en de Boerdendansers.

De Ossenmarkt vindt plaats achter het gemeentehuis en De Aker, op het Fontanusplein, Kerkplein en in de Kerkstraat, Dorpsstraat, Molenstraat, Achterstraat en Verlengde Dorpsstraat. De ossenmarkt begint om 8.00 uur met de warenmarkt en eindigt om 14.00 uur. Een informatieflyer met het programma is gratis af te halen bij de VVV.