De politie onderzoekt twee inbraken en wil graag in contact komen met getuigen

De politie besteedde gistermiddag (woensdag 24 februari) in het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland aandacht aan twee inbraken die in Putten zijn gepleegd. De politie zoekt twee specifieke getuigen. Ook het signalement van een dader is bekend gemaakt.

Politie zoekt getuigen en vraagt om eventuele camerabeelden

Op vrijdag 12 februari werd 's avonds ingebroken in een woning aan de Drieseweg. Bij die inbraak werd een kluis weggenomen die kort na de inbraak werd teruggevonden in het bos achter de Drieseweg. Op zaterdag 13 februari werd er tussen 16. 00 uur en 20.00 uur ingebroken bij een woning aan de Korenlaan. Bij deze inbraak werd contant geld meegenomen.

De politie is op zoek naar twee getuigen die mogelijk meer weten over de eerste inbraak aan de Drieseweg. Zij liepen om 20.00 uur door de straat heen. Het betreft een blanke man tussen de 60 en 70 jaar oud met een lengte van ongeveer 1.75/1.80 meter lang en een blanke vrouw tussen de 55 en 65 jaar met een lengte van 1.65 meter. Mogelijk hebben zij iets gezien en daarom wil de politie graag met hen in contact komen. Ook vraagt de politie of mensen over camerabeelden beschikken van de Drieseweg, beelden van het bos achter de Drieseweg of de Korenlaan. Mogelijk kunnen deze beelden verder helpen in het onderzoek.

Het signalement van de dader aan de Drieseweg is ook bekend gemaakt. Het betreft een blanke man tussen de 25 en 30 jaar oud met een slank tot mager postuur. De man heeft kort donkerblond tot bruin haar. Hij droeg een zwarte jas en gympen. Het is mogeijk dat beide inbraken iets met elkaar te maken hebben maar dat hoeft volgens de politie niet. Dus de politie vraagt of een ieder nog eens goed wil nadeneken of ze die dertiende februari iets opvallend hebben gezien.

Wie meer kan vertellen of camerabeelden ter beschikking kan stellen wordt gevraagd te bellen naar de gratis tiplijn (0800-6070) van de politie of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Vermeld daarbij zaaknummer 2021068987.