De start van het theaterseizoen wordt ‘Mooier dan ooit’

Het team van Theater Stroud richt zich op het komend theaterseizoen en schaart zich achter de campagne ‘Mooier dan ooit’.

“De culturele sector is door de coronacrisis ongelofelijk zwaar getroffen”, legt voorzitter Astrid van Schaik uit.

“We hebben sinds vorig jaar maart amper wat kunnen doen. Joris Luyendijk speelde nog twee keer negentig minuten op donderdag 19 maart en toen viel het doek. In onze regio mochten ineens per 1 oktober 2020 selectief wat theaters open. Maar daar zat Theater Stroud niet bij. Burgemeester Lambooij en wethouder Koekkoek hebben toen gepleit bij de veiligheidsregio om ook ons theater te openen. Zelfs Youp van ‘t Hek was bereid om twee keer voor dertig bezoekers op te treden. Maar alle inspanningen waren tevergeefs. Wij mochten niet open.”

Programmeur Rosemarie Landman vult aan: “Het is een heel zwaar jaar geweest. Sommige voorstellingen hebben we drie keer moeten verplaatsen. Daardoor begonnen ook de financiële onderhandelingen weer van voren af aan. Debby Petter zou bijvoorbeeld optreden in Putten en die voorstelling heb ik drie keer moeten verzetten en uiteindelijk werd de voorstelling drie dagen van tevoren alsnog afgezegd. Veel artiesten die we voor vorig seizoen hadden ingepland komen in het nieuwe seizoen alsnog naar Stroud. En het is zelfs gelukt om nieuwe voorstellingen in te kopen. Het belooft weer een mooi jaar te worden bij Theater Stroud.”

Langzaam maar zeker worden de versoepelingen met betrekking tot corona doorgevoerd en kunnen we de coronacrisis voorzichtig achter ons laten en daarom willen Astrid van Schaik en Rosemarie Landman onder de aandacht brengen dat ook Theater Stroud weer opengaat en meedoet aan de campagne ‘Mooier dan ooit’. “De Covid-19 pandemie heeft een spoor achtergelaten in onze sector. Fysiek, mentaal en financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Maar onze bezoekers zijn net zo geraakt. Na maanden van binnen zitten en beperkingen heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven en leven. Met de campagne ‘Mooier dan ooit’ willen we aan iedereen laten zien dat we terug zijn. Dat theaterbezoek weer kan, dat het mag, dat het veilig is en dat theaterbezoek onderdeel is van echt leven”, aldus Van Schaik.

“Ons vizier richt zich nu op het nieuwe seizoen. En dat geeft een heerlijk gevoel. Het is mooi waar we nu weer staan en we verheugen ons er enorm op om weer bezoekers te mogen ontvangen. We pakken het seizoen op met Klapstoel Kabaret. Vanaf een klapstoel tussen de bomen van Landgoed Schovenhorst kan het publiek genieten van kleinkunst en cabaret. Tickets zijn online verkrijgbaar via onze website www.theaterstroud.nl. Het is mooier dan ooit om daar kaartjes voor te kopen.”

Rosemarie geeft aan: “Alles leek zo vanzelfsprekend tot maart 2020. Toen werd ons veel ontnomen. Ineens was niets meer vanzelfsprekend. Maar nu starten we het nieuwe seizoen en het wordt mooier dan ooit.” Astrid vult aan: “Kom naar ons theater en geniet van de voorstellingen.”

Op zaterdag 11 september houdt Theater Stroud een previewavond. “Tijdens deze avond krijgt het publiek een voorproefje van het nieuwe seizoen. De bekendmaking wordt op een leuke manier afgewisseld met drie korte optredens van komende artiesten. Het leuke van deze avond – en het voordeel ervan voor échte theaterliefhebbers – is dat mensen voorrang krijgen op het aanschaffen van theaterkaarten. De start van het nieuwe theaterseizoen wordt echt ‘Mooier dan ooit’.”