De Van Geenstraat gaat vanaf 4 maart op de schop

Van maandag 4 maart tot woensdag 29 mei worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd aan de Van Geenstraat. Dit gaat om onderhoud en reconstructiewerkzaamheden die de veiligheid en de doorstroming moeten vergroten.

Voordat de wegwerkzaamheden van start gaan wordt eerst de huidige verlichting vervangen voor ledverlichting

De wegwerkzaamheden zijn opgedeeld in vier fasen en worden door de BAM Infra van west (Aldi) naar oost (Welkoop) uitgevoerd. Vanaf de Nijkerkerstraat wordt er in drie fases van rotonde naar rotonde gewerkt. Eenmaal bij de laatste rotonde aangekomen zal dat meteen de afsluitende vierde fase inluiden.

Werkzaamheden
De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Ook worden er nieuwe betonnen rijbaanscheidingen (middengeleiders) aangebracht in het midden van de weg. De nieuwe oversteekpunten bij de Aldi, park De Groene Scheg, basisschool De Wegwijzer en de Welkoop zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers halverwege een stop kunnen maken bij het oversteken. Basisschool De Wegwijzer krijgt een kiss-and-ridestrook voor de deur met een keerlus. Bovendien krijgen de basisschoolleerlingen vanuit de BAM Infra ook nog eens een les in verkeersveiligheid aangeboden. De Van Geenstraat krijgt ook vrijliggende fietspaden. Dat betekent dat er op bepaalde delen een groene scheiding tussen de weg en het fietspad komt. Tussen de Halvinkhuizerweg en de Voorthuizerstraat wordt er een nieuw stuk fietspad aangelegd waarbij fietsers in beide richtingen kunnen fietsen. Dit laatste wegdeel krijgt een volledig nieuwe inrichting die de weg in de volle breedte een stuk overzichtelijker moet maken.

Omleiding
Tijdens de werkzaamheden zal er voor doorgaande motorvoertuigen een omleiding zijn via de Nijkerkerstraat, de Oude Rijksweg, de Harderwijkerstraat en de Voorthuizerstraat. Bestemmingsverkeer kan de borden volgen en waar nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet. De Aldi blijft gewoon bereikbaar, net zoals de bedrijven en de basisschool.

Kijk voor meer informatie op de website www.putten.nl/vangeenstraat.