Denk mee over dagbesteding voor mensen met dementie

De gemeente Putten gaat voor een dementievriendelijke gemeente. In een dementievriendelijke gemeente doen mensen met dementie zo lang mogelijk mee door begeleiding op maat mogelijk te maken en wordt de kennis van dementie vergroot binnen de organisatie en de gemeente.

Onderzoek over daginvulling voor mensen met dementie

Bijna iedereen kent iemand met dementie. Het is volksziekte nummer 1 in Nederland. Mantelzorgers dragen dan ook veel zorgen voor iemand met dementie. Het belang van dagactiviteiten voor mensen met dementie is groot. Sociale activiteiten zijn belangrijk voor mensen met dementie. Voor structuur in hun dagelijks leven en voor hun gezondheid.

De gemeente Putten is begonnen met een onderzoek voor een nieuw plan voor dagactiviteiten voor mensen met dementie. De gemeente wil onderzoeken welke behoeften er bij inwoners, mantelzorgers en professionals zijn. En van wat voor soort daginvulling of voorziening men gebruik zou willen maken. Daar wil de gemeente graag samen met inwoners over nadenken.

Daarom houdt de gemeente twee meedenksessie om samen na te denken over de daginvulling van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hiervoor worden inwoners uitgenodigd die al te maken hebben met dementie of die mantelzorger zijn. De inbreng van de bijeenkomsten worden in een plan verwerkt. Deze bijeenkomsten worden gehouden op dinsdag 14 juni van 19.30 uur tot 21.30 uur en op woensdag 15 juni van 13.30 uur tot 15.30 uur in de Aker. Opgeven voor een meedenksessie kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of te bellen naar 0341-230 256.

Foto: Pixabay