Die rondweg is in de toekomst echt nodig (column)

Putten is een fijn dorp om te wonen en te verblijven en we willen dat dit in de toekomst ook zo blijft. Meer woningen, een nieuwe woonwijk. Dat vraagt om een betere verkeerscirculatie. Nog meer verkeer op de huidige wegen leidt tot een overbelasting. En dat kan niet. Ook niet voor de omwonenden.

Die rondweg is in de toekomst echt nodig

Per woonwijk/gebied heeft het college van burgemeester en wethouders nu ook inzichtelijk gemaakt wat nodig is voor het parkeren van voertuigen. Ook met een nieuwe woonwijk in het vooruitzicht en na de herinrichting van het centrum maakt het overzicht duidelijk wat er voor Putten nodig is. Voor het parkeren in ons dorp blijft het voor Gemeentebelangen Putten van groot belang dat het parkeren van voertuigen gratis is en gratis blijft.
 
Als we geen parkeerplaatsen nodig hebben, dan hebben we meer groen in woonwijken of meer ruimte. We houden daarmee de kosten lager. Ook voor het bouwen van woningen scheelt dit weer in de verkoopprijzen van deze nieuwe woningen. 
 
Heel goed van het college dat zij ook hebben gekeken naar de parkeerbehoefte in de bestaande woonwijken. Ook de behoefte naar elektrische laadpalen is gepeild. Wat is er per woonwijk nodig? Maatwerk dus, want geen woonwijk is hetzelfde. Parkeerplaatsen die niet nodig zijn hoeven we ook niet te behouden. Betrek daarbij de bewoners in de wijk. Zij weten zelf wel wat nodig is in hun wijk. Samen kijken wat mogelijk is om de wijk nog mooier en aantrekkelijker te maken, ook dat is maatwerk.
 
In sommige woonwijken zijn meer parkeerplaatsen nodig. Veel ZZP'ers met eigen voertuigen voor de deur, dat geeft soms problemen. Vaak zijn dit wat grotere voertuigen die niet altijd ‘passen’ op een 'gewone' parkeerplaats. Regelmatig komt dan ook de bereikbaarheid van die stoep in het geding. Zoek elkaar eens op en probeer samen tot een oplossing te komen. Betrek gerust het gemeentebestuur er dan bij om er samen uit te komen.
 
Na de zomer gaat ons centrum op de schop. Hoog tijd dat dit gebeurt en onvermijdelijk dat we hiervan wat ongemak gaan ervaren. Daarvoor krijgen we dadelijk wel een toegankelijker, aantrekkelijker en veiliger centrum. Met voldoende parkeerplaatsen voor de deur van de winkels blijft het centrum bereikbaar voor met name de mindervalide bezoekers. 

Tenslotte… nog even en het is weer Koningsdag en wat fijn dat de traditionele optocht doorgaat. Mede dankzij al die vrijwilligers. Daarvoor hartelijk bedankt. Hopelijk hebben we dan ook mooi weer, want een zonnetje is meer dan welkom. Fijne dag allemaal!

Gemeentebelangen Putten schrijft met enige regelmaat een column voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan Robin Hoogendijk, fractievoorzitter Gemeentebelangen Putten