​Digivitaler cursus: oefenen met digitale zorg

Contact met de huisarts, apotheek of het ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via smartphone, tablet of computer. Patienten kunnen tegenwoordig makkelijk hun eigen medische gegevens bekijken door in te loggen in een patiëntenportaal of in hun eigen medische dossier.

Dat is handig, want het kost minder tijd en moeite én de patient heeft altijd en overal toegang tot de eigen gegevens of van diegene waarvoor wordt gezorgd.

Maar wat als patienten niet zo vaak achter de computer of tablet zitten en niet goed weten hoe er kan worden ingelogd op het internet? Zo heeft men vaak een DigiD nodig om in te loggen en werkt het portaal van de huisarts of apotheek weer net even anders dan van de tandarts of het ziekenhuis. Belangstellenden die vragen hebben over het regelen van de digitale zorg of die graag willen weten hoe het werkt kunnen bij de biubliotheek terecht. Vanaf maart kunnen belangstellenden deelnemen aan de Digivitaler cursus, waar er in kleine groepjes geoefend wordt met het regelen van gezondheidszaken op het internet.

De lessen zijn gratis en geinteresseerden hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor een-op-een begeleiding. Cursisten met een eigen telefoon, tablet of laptop, waar ze graag op willen oefenen kunnen hun apparatuur meenemen. naar de cursus. Kandidaten die nog geen apparaat hebben aangeschaft kunnen dit tijdens de cursus lenen van de bibliotheek.

Aanmelden kan in de bibliotheekvestiging van Harderwijk. Maar het is ook mogelijk om een mail te sturen naar [email protected] of bel met organisator Jack van Zundert: 085-2733575. Meer informatie over de start van de cursus, de tijden en de locatie volgt na de aanmelding.