​Doe mee met het NK Tegelwippen

Meer groen en minder tegels en stenen in voor- en achtertuinen. Dat is het doel van de landelijke campagne ‘NK Tegelwippen’. 

De Noord-Veluwse gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem doen mee en dagen elkaar uit.

De gemeente met de meest gewipte tegels, wordt de winnaar van de Noord-Veluwe-poule. Tot en met 31 oktober kunnen inwoners doorgeven hoeveel tegels ze in hun tuin hebben vervangen door groen. Inwoners die alle tegels en stenen vervangen door groen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Dat gaat bijvoorbeeld om 4 euro per vierkante meter verwijderde bestrating of 35 euro per geplante boom.

Meer informatie over de subsidiebedragen, de voorwaarden en het doorgeven van het aantal gewipte tegels is te vinden op de website van Veluwe Duurzaam.

Tegeltaxi: laat de tegels ophalen
De gemeente Putten haalt de verwijderde tegels op met de tegeltaxi. De tegels kunnen worden opgehaald op donderdag 12 mei, donderdag 9 juni, donderdag 7 juli, donderdag 4 augustus, donderdag 1 september, donderdag 6 oktober en donderdag 3 november.  Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 12.00 uur voor de betreffende ophaaldag via de website www.veluweduurzaam.nl/tegeltaxi/putten. De tegels worden op de geselecteerde dag tussen 7.00 uur en 12.00 uur opgehaald. Een specifieke tijd kiezen is niet mogelijk. De Puttense tegeltaxi is alleen beschikbaar voor inwoners van de gemeente Putten.