Drie aanhoudingen na reeks diefstallen e-bikes

De politie heeft drie mannen aangehouden na een reeks diefstallen van e-bikes in de omgeving van Ermelo. Het gaat om een 32-jarige man uit Ermelo, een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De afgelopen weken was er een opvallende stijging te zien van het aantal diefstallen van e-bikes in de omgeving van Ermelo.

Onderzoek van de politie leidde op vrijdag 28 augustus naar een loods aan de Tolweg in het dorp. Er werden vijftien fietsen aangetroffen. De 32-jarige Ermeloër was aanwezig in de loods en kon direct worden aangehouden. In de schuur bij zijn woning werden nog eens vijf fietsen aangetroffen.

Loods om fietsen ‘om te katten’
Een dag later werden de andere twee mannen bij de loods aangehouden. Zij kwamen twee  fietsen brengen die kort daarvoor waren gestolen  in Midden-Nederland. De loods aan de Tolweg was ingericht om er fietsen ‘om te katten’. Gestolen fietsen worden dan van andere kenmerken voorzien voordat ze worden doorverkocht.

Inmiddels is duidelijk dat het om gestolen fietsen gaat uit Oost- en Midden-Nederland. De politie heeft de rechtmatige eigenaren van de fietsen benaderd.  

Aangeven loont
Slachtoffers van fietsendiefstallen doen er altijd goed aan om aangifte te doen bij de politie. Hoewel niet iedere zaak direct wordt opgelost, ontdekt de politie op deze manier wel patronen. Onderzoek kan dan leiden tot de aanhouding van de dader(s). Daarnaast kan de politie makkelijk met slachtoffers in contact komen als de fiets wordt teruggevonden. Aangifte doen kan online of op het politiebureau.