Drie Puttense inwoners slachtoffer van bankfraude

​Vorige week werden drie Puttense inwoners slachtoffer van bankfraude. De gedupeerden hebben aangifte gedaan bij de politie en alle drie de aangiftes zijn nu in onderzoek.

“De drie oudere inwoners werden gebeld door iemand die zich uitgeeft als een medewerker van een bank", aldus wijkagent Derk Veenhof.

"Vervolgens vertelt zo’n bankmedewerker dat ze onregelmatigheden zien gebeuren op de rekening en dat er veel geld wordt afgehaald. Daarna kregen de slachtoffers te horen dat er een medewerker in de buurt is die langs kan komen om de boel te controleren. Al snel meldt zich een persoon bij de mensen thuis die zogenaamd de bankgegevens controleert. En dan verdwijnt er geld van de rekening.”

Veenhof vervolgt: “Dat deze nepbankmedewerkers bij mensen thuiskomen maakt het extra heftig. Het gevoel van veiligheid krijgt hierdoor een enorme duw. Medewerkers van de bank komen nooit bij mensen thuis. Op het moment dat een bank uit eigen beweging belt is dat al een rode vlag. Als dit gebeurt schakel dan hulp in. Bespreek het eerst met vrienden, familie of met de lokale bank, voordat je iemand van een dergelijke instantie thuis ontvangt. Soms lijkt het verhaal door de telefoon zo logisch, maar zoek contact met mensen die even met je meekijken. Ga er bij twijfel niet op in.”

“Deze drie aangiftes worden zeer grondig onderzocht. Er zitten heel goede rechercheurs op. Er wordt gekeken waarom juist deze drie mensen zijn benaderd en hoe de daders aan de telefoonnummers zijn gekomen. Er wordt veel buurtonderzoek gedaan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Alles wordt goed onderzocht om te kijken of we aanknopingspunten kunnen vinden”, aldus Veenhof.