Dubbellunch leverde bijzondere ontmoetingen en gesprekken op

De dubbellunch die de Stichting Gelukkig Ouder Worden in samenwerking met Christelijk College Groevenbeek afgelopen maandag en dinsdag hield, heeft weer bijzondere ontmoetingen en gesprekken opgeleverd.

De leerlingen van de vierde klas verzamelden zich al om 8.30 uur op school om zich in te zetten voor de lunch die ze tussen de middag zouden serveren aan de oudere bezoekers

Dit jaar werd de lunch afgelopen maandag en dinsdag voor het eerst in de school aan de Korenlaan gehouden. Het lokaal waar de lunch verzorgd werd was gezellig aangekleed en een van de leerlingen had een PowerPointpresentatie gemaakt waarop allemaal oude beelden van Putten waren te zien.

“De Stichting Gelukkig Ouder Worden richt zich op het bevorderen van een gelukkige oude dag waarbij de stichting zich voornamelijk richt op kwetsbare ouderen”, gaf Pieter Streefkerk aan in zijn welkomstwoord. “We doen dit door activiteiten te organiseren waarbij contacten tussen ouderen en jongeren centraal staan. Dat vinden we heel belangrijk voor zowel de ouderen als de jongeren.”

De leerlingen hadden hun uiterste best gedaan om een lekkere lunch te maken. De taken waren verdeeld. Er was soep gemaakt als voorgerecht en daarna werden er schalen met sandwiches geserveerd. Onderwijl werd er gevraagd wie er zin had in een broodje kroket en deze vonden gretig aftrek bij zowel de ouderen als de jongeren. Na de broodmaaltijd werd er zelfs nog een dessert in de vorm van ijs geserveerd. Voor wie dat wilde spoten de leerlingen er ook nog een flinke dot slagroom op. Onderwijl vonden er gezellige gesprekken aan tafel plaats. Eva en Susan vonden het een bijzondere middag. “Aan het lokaal van zorg en welzijn grenst een uitgebreide keuken waar we vanmorgen de soep en broodjes hebben klaargemaakt.” Vanuit dezelfde keuken werd de lunch geserveerd.

Evan en Susan vertellen dat ze afgelopen maandag hun mondeling Engels hebben gehad. “Dat was best wel spannend, maar we hebben allebei een dikke voldoende gehaald. De groep die gisteren de lunch voor de ouderen verzorgden hebben vandaag hun mondeling.” Eva verheugt zich nu al op haar eindexamen, want ze hoopt na de zomervakantie te starten met haar chauffeursopleiding. “Dan ga ik vier dagen werken en een dag in de week naar school. Ik heb daar heel veel zin in. Ik loop nu al een dag stage in de week als bijrijder op een vrachtwagen. Mijn vader en al mijn ooms zijn ook vrachtwagenchauffeur en ik mocht vroeger altijd al mee. Ik verheug me er nu al op dat mijn vader over een paar jaar met mij mee kan als bijrijder. Als bijrijder help ik mee met het laden en lossen van de vrachtwagen.” Susan wil na het afronden van haar examen graag iets met presentatie en styling van interieur gaan doen.

Conny zat samen met haar moeder aan de tafel bij Susan en Eva. “Ik ben vrijwilliger van De Schauw en mocht hier gezellig aanschuiven”, aldus Conny. “We zouden vorig jaar al een keer komen lunchen op Groevenbeek, maar dat kon toen niet doorgaan omdat er een uit de hand gelopen examenstunt had plaatsgevonden.” Dat kunnen Susan en Eva zich nog maar al te goed herinneren. “De lokalen waren vol gespoten met rook en daardoor konden we echt geen mensen ontvangen op school. Dat is de reden waarom wij dit jaar geen examenstunt mogen doen. Maar wij gaan hiervoor in de plaats een dagje naar de Efteling.”

De leerlingen kregen na afloop een warm applaus voor hun fantastisch gemaakte lunch. “We hebben heerlijk gegeten en we hebben leuke, gezellige en geanimeerde gesprekken gevoerd”, aldus Pieter Streefkerk. Een van de bezoekers geeft aan hier elke week wel te willen lunchen. De leerlingen helpen de oudere bezoekers allemaal weer in hun jas en begeleiden hen naar de busjes waarmee ze gekomen waren.