​Duo Marathon Putten: zet 24 augustus vast in de agenda

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - De Duo Marathon (dit jaar alweer de tiende editie) is een jaarlijks terugkerend, gezellig en sportief evenement waarbij naast het lopen en fietsen, ook smaak en cultuur centraal staan.

Voorbereidingen in volle gang: “Het wordt weer één groot feest!”

De organisatie achter dit steeds populairder wordende Puttense evenement zit al middenin alle voorbereidingen. Carla Termaat (“Ik ben van de helicopter-view”) en Timon Gakes (voorzitter) hebben een gouden team om zich heen verzameld om, met elkaar, alles in goede banen te leiden. Carla: “Wij willen mensen graag enthousiast maken om gezonder te leven en meer te bewegen. De kosten zijn net als vorig jaar 22,50 euro per persoon. Door hieraan mee te doen komen deelnemers in beweging voor twee goede doelen. Ten eerste voor de Puttense Stichting HEST, waarbij vrijwilligers bij stervenden of ernstig zieken thuis komen waken en het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek (AVL), afdeling borstkankeronderzoek.”

Penningmeester Patrick Toes legt het principe even uit: “Zoals de naam Duo Marathon al zegt; je doet mee in tweetallen. De ene loopt bijvoorbeeld hard en de ander fietst mee. Maar omdat het hier een gezellig en laagdrempelig evenement betreft, zonder wedstrijdelement, mag het ook anders. Ook mensen met een beperking doen mee; dan ga je bijvoorbeeld allebei fietsen of op een tandem. En met z’n drieën mag natuurlijk ook! Maar meld deze andere vorm van deelname wel even aan via de mail.” Tot ver buiten Putten stromen de aanmeldingen voor deze gezellige dag al binnen. Inmiddels hebben zich al bijna 500 deelnemers via de site opgegeven, waaronder 84 duo’s van vorig jaar. Opvallend veel nieuwe aanmeldingen dus.

Sander Datema en Robert Jansen zijn de coördinatoren van de vele activiteiten op het Marktplein. En een feestje gaat het zeker weer worden. “Het Marktplein is voor iedereen toegankelijk. Hier worden tijdens de marathon leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan foodtrucks, een biertent, hot tubs, muziek, schminken voor de kinderen en een scherm voor een gratis fotomoment als herinnering. Dat was vorig jaar erg populair.”

Eerlijkheidshalve moet de route-coördinator Gerard Bronkhorst er nog wel even bij zeggen dat het geen hele marathon is, maar een halve. Gerard: “Vanuit het centrum van Putten gaat de route door prachtige bossen en buurtschappen en langs boerderijen. Onderweg zijn zeker zes verschillende tussenstops met proeverijen, muziek en leuke activiteiten, allemaal van lokale ondernemers.” Anna Vis tenslotte houdt de social media en de website up-to-date.

Belangstelling om ook mee te doen? Aanmelden kan via de website www.duomarathonputten.nl. Tenslotte kunnen de mensen van het team ook altijd sponsoren of extra vrijwilligers gebruiken. Neem hiervoor ook contact op via de website.

De organisatie achter de Duo Marathon heeft er weer zin in. (op de foto ontbreken Timon Gakes en Anna Vis). Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp