Eefje van den Heuvel koninklijk onderscheiden: ‘Dat is toch niets voor mij’

Burgemeester vervolgt zijn weg naar De Schauw. In de brasserie is Eefje van den Heuvel-Van Meerveld (74) te vinden. Ook zij krijgt de decoratie opgespeld en is daarmee Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van den Heuvel is sinds 2005 vrijwilligster bij de woonzorgcentra De Schauw en Elim in Putten

Ze is iemand met een luisterend oor die altijd aandacht heeft voor haar cliënten. Op beide locaties zet zij zich in als medewerker bij de dagbegeleiding, schenkt zij koffie en thee en verzorgt zij op vrijdagen de warme maaltijd.

Mevrouw Van den Heuvel is ook kartrekker van de vrijwilligers die actief zijn binnen de dagbesteding. De groep die zij begeleidt, nodigt zij ook geregeld bij haar thuis uit. Daar worden dan excursies georganiseerd.

Naast het vrijwilligerswerk voor de woonzorgcentra zet mevrouw Van den Heuvel zich ook in voor Duchenne Heroes. Dat doet zij door het geven van kerstworkshops en het maken van jam. Vanaf 2010 heeft zij in totaal al 30.000 euro ingezameld voor de stichting. 

Vanochtend las mevrouw Van den Heuvel over de lintjesregen. ‘Alweer geen lintje gehad’, dacht ze grijnzend bij zichzelf, zo vertelt ze achteraf. Ze was dan ook enorm verbaasd toen ze binnenkwam en haar familie en de burgemeester zag. ‘Die opmerking vanmorgen was natuurlijk maar gekkigheid! Dit is toch niets voor mij. Dankjewel allemaal.’