Eerste paal in de grond bouwdeel St Jansdal Harderwijk

De eerste paal voor bouwdeel Zuid van St Jansdal Harderwijk is 13 januari 2022 in de grond geslagen door Frits van der Velde, zorgmanager Acute Zorg en Arend Jan Poelarends, lid Raad van Bestuur. 

Startmoment bouwdeel Zuid St Jansdal Harderwijk

In totaal worden ongeveer 184 palen geboord. Daarna kan de bouw van het nieuwe bouwdeel echt beginnen. Frits van der Velde: “Door de nieuwbouw kunnen we onze patiënten nog meer laten ervaren dat we in St Jansdal voor uitstekende zorgverlening staan. Werken vanuit het hart met veel inzet en compassie voor de patiënt en medewerker.”
 
Toekomstige gebruikers
Er is een intensief traject aan dit moment vooraf gegaan. Gea Rozenberg, projectleider bouw-zorg: “Al in een vroeg stadium zijn de toekomstige gebruikers van de nieuwbouw betrokken. Dat geldt voor elke fase van de bouw. Om tot een ontwerp te komen zijn er overlegrondes gehouden met de gebruikers en heel veel andere betrokkenen.”
 
Nieuwe vleugel
In de nieuwe vleugel komen vier afdelingen. Een grotere intensive care en cardio care. Esther de Koning, hoofd ICU/CCU/SEH en ANW hoofden: “Wat voorop stond in het hele ontwerp is de patiëntbeleving. Daglicht is daarin heel belangrijk evenals de inrichting van de kamers. Er komt ook een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. De laatste twee met grote dakterrassen en zicht op het groen. Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg.
 
Na de afronding van dit project wordt gestart met de renovatie van het bestaande beddenhuis.
 
Meer informatie over de bouw op www.stjansdal.nl/bouw

Eerste paal nieuwbouw Zuid St Jansdal Harderwijk