Ekris Nijkerk BMW M4 GT4

Het bezitten van een eigen raceauto en het opzoeken van de limieten is de droom van bijna iedere BMW-rijder. Deze droom kunt u nu bij Ekris verwezenlijken. 

De door Ekris volledig samengestelde Ekris BMW M4 GT4 staat in Veenendaal en is per heden beschikbaar voor een nieuwe eigenaar

Maar voordat u in deze BMW over Monza, Spa-Francorchamps of Zandvoort kunt racen laten we de man die deze auto als geen ander kent, Ricardo van der Ende, u meer vertellen over deze bijzondere Gentleman Racer.

Naam: Ricardo van der Ende
Leeftijd: 42
Beroep: Autocoureur

Ricardo van der Ende autocoureur
(Foto Ekris) - Ricardo van der Ende

Alles wat u moet weten, Ricardo vertelt het u

Werkelijk alles wat u moet weten over deze auto wordt verteld door Ricardo van der Ende. Ricardo reed maar liefst dertien jaar voor Ekris Motorsport. In die dertien jaar werden er zeven kampioenschappen in de wacht gesleept. Deze BMW M$ GT4 met startnummer 8 behaalde tijdens de laatste race voor het Europese Kampioenschap de pole postition op de Nürburgring en wist de twee races van dat weekend te winnen.

Gentleman Racer
Deze Ekris BMW M4 GT4 mag met recht een Gentleman Racer genoemd worden. De auto is afgesteld op een goede en neutrale basisafstelling, waarmee op ieder circuit erg goed en snel te rijden is. Deze set-up werd door Ricardo en het team altijd gebruikt als begin set-up en hier hoefde zelden iets aangepast aan te worden. "Hooguit een aanpassing aan de dempers of rijhoogte, maar dat is iets dat iedere monteur kan uitvoeren."

Deze compleet door Ekris met de hand gebouwde M4 GT4 beschikt daarnaast over enkele features die het mogelijk maken om de auto compleet naar wens af te stellen voor de rijder. 

Stuurbekrachtiging
De M4 GT4 beschikt over zes standen stuurbekrachtigingen. Wilt u licht sturen of juist wat zwaarder sturen en daarbij veel feedback ontvangen? Via een draaiknop op het dashboard kunt u eenvoudig de gewenste stand kiezen voor de stuurbekrachtiging.  "Stand 6 is erg bekrachtigd en op stand 4 is er bijna al geen sprake meer van stuurbekrachtiging. Ik reed altijd op stand 5", aldus Ricardo van der Ende.

Motorsport ABS
De Ekris Motorsport M4 GT4 heeft elf standen Motorsport ABS. Op stand 11 is er sprake van weinig ABS, deze wordt vooral gebruikt wanneer er nieuwe banden onder de auto liggen. Bij Stand 4 is er sprake van veel ABS werking voor in de regen en voor we het vergeten is er ook nog een stand 12. Zet u de ABS schakelaar op deze stand dan is de ABS volledig uitgeschakeld.

For Sale, niet één, maar twee!
Ricardo zei het al in de video. Al het mooie komt in tweevoud. We hebben namelijk niet alleen de Ekris BMW M4 GT4 in racelivery te koop staan, maar ook de splinternieuwe M4 GT4 waarmee slechts drie ronden gereden zijn staat te koop. Het is mogelijk om de auto's samen te kopen, maar indien gewenst kunt u ook één van de auto's aanschaffen. Bent u na het zien van de video zo enthousiast geworden dat u in gedachten al door de Tarzanbocht rijdt, dan kunt u via onderstaande buttons uw interesse kenbaar maken. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Ekris BMW Nijkerk Harderwijk
Ekris BMW M4 GT4 - foto Ekris
 

Ekris BMW dealer MINI dealer

Adresgegevens

Patroonstraat 5
3861 RN Nijkerk

Telefoon

T. 033-2456114

Openingstijden

Ma 8.00 - 18.00 uur
Di 8.00 - 18.00 uur
Wo 8.00 - 18.00 uur
Do 8.00 - 18.00 uur
Vr 8.00 - 18.00 uur
Za 9.00 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info