Erepenning voor Gerrit van Emous, Mayella Geskes en Mary Plantenga

De Atelierroute Putten, al 25 jaar een begrip in Putten en wijde omgeving, hield van 9 tot 11 juni haar jubileumeditie, met als thema ‘Zilver’. Op bijna vijftien locaties exposeerden ongeveer dertig kunstenaars hun werk.

In de Kunstkelder van het gemeentehuis is een verzamelexpositie in gericht met kunstwerken die geïnspireerd zijn op het thema ‘Zilver’

Deze expositie werd afgelopen donderdag geopend en is nog tot en met 1 juli te bezichtigen.

Voorzitter Marijke Sondorp zette, voorafgaand aan de officiële opening, de kunstenaars Gerrit van Emous, Mayella Geskes en Mary Plantenga in het zonnetje. Zij stonden namelijk aan de wieg van de Atelierroute Putten. Zij kregen elk een ‘zilveren erepenning’ uitgereikt door de voorzitter.

De nieuwe cultuurmakelaar van de gemeente Putten, Karelien Druijff, verrichtte de officiële openingshandeling, en gaf daarmee tegelijkertijd het startsein van de Atelierroute Putten. Zij roemde de diversiteit van de expositie. Ook gaf ze aan ernaar uit te zien om spoedig, op maandagavond 3 juli, kennis te maken met geheel cultuuraanbiedend Putten tijdens een bijeenkomst op de museumboerderij de Mariahoeve.

De themaexpositie in de Kunstkelder van het gemeentehuis is nog tot en met zaterdag 1 juli te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Kunstkelder: op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 uur tot 12.30 uur.

Gerrit van Emous, Mayella Geskes en Mary Plantenga, staande achter een kunstwerk van Gerrit van Emous, kregen elk een ‘erepenning’. (Foto: Jolette van Eijden)