Erepenning voor Frans Davelaar

Frans Davelaar ontving gisteravond (dinsdag 24 maart) de erespeld van de gemeente Putten vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor (Afrikaanse) ontwikkelingslanden via de Stichting Lokaal Comité Ontwikkelingssamenwerking (LCO).

Davelaar kreeg de erespeld opgespeld door burgemeester Lambooij

De heer Davelaar is gedurende ruim dertig jaar een gedreven en vooraanstaand lid geweest van de door de gemeenteraad geïnitieerde Stichting LCO. Vooral zijn expertise op het gebied van diergeneeskunde bleek van onschatbare waarde. Davelaar bezocht in de afgelopen decennia diverse buitenlandse projecten en heeft de bevolking ter plaatse van advies gediend. Gisteravond nam Davelaar afscheid als bestuurslid van de Stichting LCO.


 
De Stichting Lokaal Comité Ontwikkelingssamenwerking is op 1 maart 1990 in het leven geroepen door de gemeenteraad van Putten. Het doel van de stichting is hulp te bieden in ontwikkelingslanden en de Puttense bevolking daarbij te betrekken. De stichting doet dit door geld in te zamelen voor de uitvoering van projecten, waardoor de levensomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden verbeteren. Ook zorgt de stichting ervoor dat inwoners van Putten ontwikkelingssamenwerking belangrijk vinden, zodat ze zelf ook een steentje bijdragen door activiteiten te organiseren. Daarnaast geeft de stichting voorlichting, zodat inwoners van Putten op de hoogte zijn van de problemen in ontwikkelingslanden.

De burgemeester van de gemeente Putten is voorzitter van het bestuur van de Stichting LCO. De overige bestuursleden zijn vrijwilligers uit Putten die zich graag willen inzetten om het werk van de Stichting LCO uit te voeren. Stichting LCO is de laatste jaren betrokken bij projecten in Kenia in de plaats Mago en omgeving. De projecten die de stichting steunt, hebben vooral betrekking op onderwijs, voedselvoorziening, milieu, gezondheidszorg en agrarische ontwikkeling. De gemeente stelt jaarlijks 10.000 euro ter beschikking als bijdrage aan deze projecten.

Kijk voor meer informatie over de Mago op de website www.stichtingmago.nl.