Erespeld voor Gijs en Tineke Evers

Ter ere van het vijftig jarig bestaan van de Veluwse Sanghertjes werd er vanavond (zaterdag 28 oktober) een speciaal jubileumconcert gehouden in de Oude Kerk. Na afloop van het concert kwam burgemeeester Lambooij naar voren en richtte het woord tot Gijs en Tineke Evers, de oprichters van het koor, om hen te vertellen dat zij de erespeld van de gemeente Putten in ontvangst mochten nemen.

De heer en mevrouw Evers ontvangen het eerbetoon vanwege hun jarenlange vrijwillige inzet voor de Veluwsche Sanghertjes

Nooit eerder gebeurde het dat aan een echtpaar allebei en tegelijkertijd wegens een bijzondere verdienste deze erespeld werd toegekend.

De heer en mevrouw Evers zetten zich al 50 jaar lang in voor de muzikale vorming van een deel van de Puttense kinderen en jongeren. In 1973 richtten zij het kinderkoor op, later een tienerkoor, weer later een meisjeskoor en ten slotte ook een vaderkoor. De Veluwsche Sanghertjes verzorgde vele uitvoeringen, van paas- en kerstconcerten tot diverse zomerconcerten in de open lucht. Hoogtepunten werden gevormd door het optreden voor Koningin Beatrix in 1992 en een optreden in het beroemde concertgebouw in Amsterdam.

Naast hun inzet voor de Veluwsche Sanghertjes, verzorgen de heer en mevrouw Evers ook al jarenlang het muzikale gedeelte tijdens Koningsdag. Hun jarenlange inzet heeft ertoe geleid dat het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hen allebei de erespeld van Putten toe te kennen.