Erik: ​‘Eigenlijk hebben wij vorig jaar ons 50-jarig jubileum gemist!’

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Al vanaf zijn achttiende runt Erik Stoffelsen de delicatessenwinkel Domburg’s Kaas, Noten & Wijn aan de Dorpsstraat in Putten.

Tijd voor vrije tijd… “Eigenlijk hebben wij vorig jaar ons 50-jarig jubileum gemist!”

“Die komma’s achter Domburg is een erfenis van mijn opa die de winkel 51 jaar geleden is begonnen. Hij begon eerst met venten in de regio Apeldoorn, toen met een verkoopwagen voor de kerk hier in Putten en in 1985 namen mijn ouders het over. Al vanaf mijn vijftiende werkte ik mee in de weekenden en drie jaar later moest ik, door omstandigheden, zelf de zaak overnemen. Toevallig kwamen wij er dit jaar achter, dat wij vorig jaar ons 50-jarig jubileum hebben gemist!”

Erik zegt zelf, dat hij geen boekenmens is, maar meer een doener. Maar als iets zijn interesse heeft, zoals wijn en eten dan wil hij er ook alles over weten en kan hij die informatie enthousiast overbrengen. “Toen wij wijnen gingen verkopen, was het mijn vaders target om honderd flessen te verkopen. Dat is hem nooit gelukt. Ik haalde dat in twee weken…”

“Ik heb natuurlijk niet veel vrije tijd, maar voor Zeeland stap je om 11.00 uur in de auto en dan kan om 14.00 uur de vakantie al beginnen. Dit hebben wij nu drie jaar gedaan, maar waarschijnlijk gaan wij volgend jaar op vakantie naar Noord-Frankrijk. Dan kunnen wij genieten van het lekkere eten daar en moeten natuurlijk veel Franse kaasjes zelf uitproberen.”

Een andere favoriete hobby van Erik is tennis. Maar door werk en verkeerde houding heeft hij helaas een schouderblessure opgelopen. Inmiddels is hij weer voorzichtig aan het lessen bij ’t Laakhuisje. Dat is voor hem de gezelligste tennisclub van Putten. Erik: “Ook ben ik gek op mooie auto’s. Mijn zoontje van zeven vindt dat ook leuk. Dus bij mooi weer en als ik vrij ben, rijden we vaak samen een mooie route in mijn Lotus Elise Cabrio. Helaas paste die niet in de winkel om op de foto te zetten voor bij dit artikel!”

Erik wil graag weer gaan tennissen. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp