Ernst en Luim viert 75-jarig jubileum met twee humoristische voorstellingen

Afgelopen twee weekenden vierde Toneelvereniging Ernst en Luim Putten een mijlpaal in hun geschiedenis met twee lachwekkende voorstellingen ter ere van hun 75-jarig jubileum. 

De vereniging, die bekend staat om haar humoristische producties en geweldige cast, trok twee keer een volle zaal en wist het publiek te betoveren met hun humoristische kunsten

Op zaterdag 9 maart werden de toeschouwers getrakteerd op een dubbele dosis aan entertainment. De avond begon met een betoverende voorstelling van een heerlijke klucht, gevolgd door een after-party in de foyer van Stroud met medewerking van de 'hobbyband' bestaande uit diverse muzikanten.

25 jaar lid
Het hoogtepunt van de avond vond plaats na de laatste voorstelling, toen wethouder Sander van Nieuwenhuizen het podium betrad om drie speciale leden van de vereniging in het zonnetje te zetten. Lies van den Heuvel en Marieke van de Pol, beide 25 jaar lang toegewijde leden van de vereniging, werden geëerd met bloemen, een oorkonde en een prachtig beeldje als blijk van waardering voor hun inzet en toewijding.

Afscheid
Echter, het ontroerendste moment van de avond kwam toen Janny Schreur, die maar liefst 31 jaar lang een onmisbaar lid van de vereniging is geweest, een staande ovatie ontving van het publiek. Met dit seizoen als haar laatste bij de vereniging, werd haar toewijding en talent met warm applaus en dankbaarheid beloond.

Essentieel onderdeel
Het jubileumweekend van Toneelvereniging Ernst en Luim Putten zal niet snel vergeten worden. Met hun succesvolle voorstellingen en ontroerende eerbetoon aan enkele van hun meest toegewijde leden, hebben ze opnieuw bewezen waarom ze een essentieel onderdeel zijn van de culturele gemeenschap van Putten en ver daarbuiten. Ze kijken uit naar nog vele jaren van buitengewoon toneelplezier van deze fantastische vereniging.

Foto: Ernst en Luim