Feestelijk en gevarieerd concert voor 50 jaar Randmeerconcerten

Een prachtig jubileum-kamermuziekconcert gegeven voor piano, klarinet en altviool wordt op zondag 5 november gespeeld door de top van de Nederlandse kamermusici. Het concert vindt plaats in de concertzaal van het Apostolisch Genootschap. 

Deze zaal biedt overal goed zicht en de akoestiek is geweldig

Het is een bijzonder gevarieerd programma, van muziek uit de achttiende eeuw tot beroemde filmmuziek uit de twintigste eeuw.

Mozart was de eerste die een stuk schreef voor de combinatie klarinet, altviool en piano. Schumann gebruikte dit beroemde stuk, bijna 100 jaar later, als model voor zijn ‘Sprookjesverhalen’ voor dezelfde instrumenten. Ook is er verrassend mooie muziek van latere componisten, onder meer van Nino Rota, bekend van de mooie muziek bij films van Fellini en de eerste twee ‘Godfather’-films.

Céleste Zewald (klarinet), Laura van der Stoep (altviool) en Jaap Kooi (piano) maken deze middag tot een prachtige muzikale belevenis.

Het concert wordt gehouden op zondagmiddag 5 november om 14.00 uur in de concertzaal van het Apostolisch Genootschap aan de Veldkamp 76 in Harderwijk. Gratis koffie of thee in de pauze. Reserveren is niet nodig. Losse kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (met pin of contant) en via de Ticketunie. Informatie over reserveren, inhoud en organisatie van het concert is te vinden op www.randmeerconcerten.nl.