Feestelijke bouwstart met toekomstige bewoners

Aan de Roosendaalseweg 109 in Putten is een begin gemaakt met de bouw van een appartementengebouw met veertien woningen voor starters.

Vanmiddag (vrijdag 12 april) vond de officiële start van de bouw plaats in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen

De bewoners werden welkom geheten met een hapje en een drankje en ze kregen een sticker met het nummer van hun bouwblok opgeplakt. Zo konden ze meteen zien wie de nieuwe buren zijn en eventueel met elkaar kennismaken.
 
Rogier van Spengen van NCB Harderwijk vertelde: “Wij zijn de initiatiefnemer van dit project. Er zijn 53 inschrijvingen voor deze veertien appartementen binnengekomen. Daar ware ook mensen uit de regio bij. Wij hebben ervoor gezorgd dat hier alleen Puttenaren worden gehuisvest. De appartementen waren zeer snel verkocht. Dit hele project is overigens zeer snel verlopen. In 2021 deden we een principeverzoek bij de gemeente Putten en in 2023 was het bestemmingsplan gewijzigd. Dat klinkt wellicht niet snel, maar geloof me dat is echt snel. Ik wil de gemeente Putten dan ook complimenteren voor deze snelle afhandeling. In februari werd de woning op het terrein gesloopt en inmiddels is de fundering al gelegd en zijn de vloerdelen geplaatst. We hebben nog geen definitieve datum van oplevering. We denken het metselwerk in het najaar af te ronden en dan zal het eerste of tweede kwartaal van 2025 de sleuteloverdracht plaatsvinden.”
 
Wethouder Cornelissen vond het een feestelijk moment. “Ik ben als wethouder wonen betrokken geweest bij dit project. We willen graag betaalbaar bouwen voor onze eigen inwoners en dat is bij dit project goed gelukt. Voor alle toekomstige bewoners is dit hun eerste koopwoning. Tien starters verlaten hiermee hun ouderlijk huis en twee laten een sociale huurwoning achter. De gemiddelde leeftijd van de bewoners is 26.3 jaar. Dertien van de toekomstige bewoners wonen nu in Putten en de veertiende bewoner woont nu in Harderwijk, maar komt weer terug naar Putten. Het is een mooie plek aan de rand van ons dorp waar veel gebeurd. Een supermarkt om de hoek, de sportvelden aan de overkant van de weg en ook het centrum is in de buurt. Aan de overkant van de rotonde zien we nu nog weilanden maar daar worden 303 woningen gerealiseerd. Eigenlijk hoopten we daar ook deze winter mee te starten maar rechtszaken vertragen de boel helaas. Door het indienen van zienswijzen worden plannen tegengehouden. Maar dit project is zonder zienswijzen gebleven en daarom kon het snel. Ik wens jullie heel veel woonplezier op deze mooie locatie.”
 
Wethouder Cornelissen legde samen met de toekomstige bewoner van bouwblok 5 de laatste vloerplaat en daarmee was de start van de bouw een feit.