Feestelijke uitzending van De Wereld Wordt Wakker bij VeluweFM

Er heerste vanmorgen een gezellige drukte in de studio van VeluweFM waar Bas Tempels zijn 3000e uitzending van De Wereld Wordt Wakker vierde met bezoekers die af en aan liepen.

Bezoekers werden ontvangen met koffie en gebak en schoven aan bij Bas om iets in de uitzending te vertellen

Vanmorgen om 8.00 uur stond er een cameraploeg van Omroep Gelderland voor de deur. Zij zullen aandacht aan de 3000e uitzending besteden in hun programma’s later vandaag. Ook kwamen er verslaggevers van SBS6 op de koffie. Zij maakten een uitgebreide reportage. In Hart van Nederland wordt er om 22.30 uur aandacht besteed aan de 3000e uitzending van Bas Tempels.

Zanger Egbert Dijkhuis was ook bij de feestelijke uitzending aanwezig. Dijkhuis is een regelmatige bezoeker bij VeluweFM. “Bas draait regelmatig nummers van mij. Het is hier altijd gezellig.” Sidekick Ruud beantwoordt appjes en vragen van luisteraars. “Ik was dinsdag ook bij de uitzending aanwezig. Maar vandaag wilde ik er natuurlijk ook even bij zijn.”

Ondertussen zit Bas Tempels achter de microfoon en zegt tegen de luisteraars: “Welkom in het laatste uur van De Wereld Wordt Wakker tijdens de 3000e aflevering van deze vrijdag. De studio is nog aardig gevuld en ik vraag de aanwezigen waar ik ze blij mee kan maken.” Een luisteraar uit Ermelo loopt binnen om Bas Tempels te feliciteren en schuift aan bij de microfoon om een verzoeknummer aan te vragen. Als Tempels vraagt naar zijn naam geeft de luisteraar aan: “Ik ben meneer Groen uit Ermelo en ik luister regelmatig naar dit programma. Ik vind het een topstation. Er wordt veelg muziek gedraaid en daar hou ik erg van. Bas geeft aan: “We blijven ons best doen met onze tachtig vrijwilligers bij VeluweFM. Ik vind meneer Groen wel wat zakelijk klinken. Heeft meneer Groen ook een voornaam.” De man blijkt Andre te heten.

In 2012 is De Wereld Wordt Wakker van start gegaan en sindsdien heeft Bas Tempels geen uitzending overgeslagen. Normaal gesproken is het wel wat rustiger voor Tempels op de vroege ochtend in de studio. “Maar ik vind dit wel gezellig, hoor. In 2014 heb ik een jaar het programma gepresenteerd met een medepresentator en op woensdag schuift er ook altijd een collega aan die mee presenteert. Ik vind het leuk om met mensen te praten en wat mij betreft mogen luisteraars altijd binnenkomen om iets te vertellen en anders kunnen ze bellen, mailen of whatsappen.”

Een luisteraar appt om Bas te feliciteren en die wordt meteen uitgenodigd om binnenkort eens aan te schuiven in de studio. Bas gooit de microfoon weer open en zegt tegen de luisteraars: “Het lijkt net een vol café met al dat geroezemoes op de achtergrond en ik ga zo nog even de weekendwensen ophalen bij de aanwezigen in de studio.”

De Wereld Wordt Wakker is elke werkdag tussen 07.00 uur en 12.00 uur te horen op VeluweFM. Langskomen kan tijdens de uitzending, met of zonder afspraak. De studio is te vinden aan de Brinkstraat 91 in Putten. Tijdens de uitzending kan er worden gemaild naar [email protected], bel naar 0341-360148 of stuur een whatsapp naar telefoonnummer 06-8309 8309.