Felicitaties voor 60-jarig bruidspaar Tigchelaar

​Sjoerd Tigchelaar en Helena de Hoogh vieren vandaag (maandag 7 september) dat zij zestig jaar geleden met elkaar in het huwelijk traden.

Burgemeester Lambooij bezocht het bruidspaar vanmorgen om zijn felicitaties namens de gemeente over te brengen.

Sjoerd en Helena zijn allebei geboren en getogen in Hilversum. In 2000 zijn ze naar Putten verhuisd. “We hadden al jaren een chalet in Putten en daar gingen we iedere week heen. De mentaliteit van de winkeliers en de Puttenaren vonden we erg vriendelijk en dat sprak ons enorm aan. Dat was een van de redenen dat we hier, na onze pensionering, wel graag wilden wonen. We fietsten regelmatig door het buitengebied van Putten en toen zagen we het huis aan de Poolseweg te koop staan. We hebben het gekocht en wonen hier met erg veel plezier. We hebben nooit het gevoel gehad dat we als buitenstaanders werden behandeld.”

Sjoerd begon in 1957, samen met zijn broer, een ijzerwarenwinkel in Hilversum. “In de tussentijd hebben we ook samen boten afgetimmerd en zelfs casco boten gebouwd. Dat lukte ons goed, totdat de klad er in kwam. Toen ben ik verder gegaan met de ijzerwarenwinkel en mijn vrouw begon met een bloemenwinkel.” Het echtpaar kwam in Huizen terecht en zetten daar hun ondernemingen door. “In 2004 stopten we ermee en hebben we ons definitief in Putten gevestigd.”

Het huwelijksfeest werd gisteren al gevierd met een etentje in gezelschap van alle kinderen en kleinkinderen.