Fietsenmakers repareren fietsverlichting op het Fontanusplein

Belangstellenden kunnen op vrijdag 13 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur gratis hun fietsverlichting laten repareren. De gemeente organiseert deze actie samen met de plaatselijke fietsenmakers en Veilig Verkeer Nederland afdeling Ermelo-Putten.

Verschillende fietsenmakers repareren de fietsverlichting vanuit een tent voor het gemeentehuis

Met gratis repareren worden alle reparaties bedoeld die nodig zijn om de fietsverlichting op een goede manier te laten branden.

Over de reparatiedag
Vrijdag 13 oktober is onderdeel van de fietsverlichtingscampagne. Nu de donkere maanden zijn begonnen, schenken Veilig Verkeer Nederland en andere organisaties aandacht aan de verlichting in het verkeer. Ook het politieteam Putten heeft de controle op de (fiets)verlichting op de agenda staan. Om boetes te voorkomen, kunnen inwoners van Putten tijdens de reparatiedag hun fietsverlichting in orde laten maken.

Ik Val Op
Fietsverlichting is heel belangrijk voor de verkeersveiligheid. Dat geldt voor alle fietsers. Vaak fietsen de scholieren naar school of weer naar huis als het nog donker of schemerig is. Goede verlichting is dan belangrijk, zodat andere weggebruikers ze zien. Ouders spelen hierbij ook een belangrijke rol. Het is hun verantwoordelijkheid dat de fietsen van hun kinderen technisch in orde zijn.