Fietstocht over landgoed Staverden en de omgeving

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen houden op zaterdag 21 mei 2022 een fietstocht over landgoed Staverden en zijn omgeving.

Landgoed Staverden is ongeveer 750 hectare groot en ligt in een beekdal

Het landgoed heeft een boeiende geologische en cultuurhistorische geschiedenis. Tijdens deze fietstocht met de boswachter krijgen deelnemers hier veel over te horen. Bij de voormalige watermolen is meer dan 700 jaar geleden kasteel Staverden gebouwd en er is te midden van de woeste gronden een agrarische nederzetting ontstaan.

De fietstocht voert de deelnemers over het landgoed en door de omgeving. Ook is er gelegenheid om even af te stappen bij enkele boerderijen, prehistorische grafheuvels en raatakkers of de resten van een Romeins marskamp. Er wordt rustig gefietst en af en toe is er ruimte voor een pauze.

De wandeling start om 10.00 uur en duurt ongeveer vijf uur. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Deelname bedraagt 8.00 euro per persoon, donateurs betalen 3.00 euro per persoon op vertoon van een geldige GLK donateurspas. De fietstocht is niet aanbevolen voor kinderen. Tip van de boswachter: neem zelf een lunchpakketje mee, zo blijven de kosten beperkt. Pas  kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden. Meer informatie en online reserveren kan via de website www.glk.nl/activiteiten.

Foto: Koos Dansen