Fietsvrijwilligers krijgen nieuwe duofiets en trappen het fietsseizoen af

​Kringloopwinkel Overnodig overhandigde vanmorgen een duofiets aan de fietsvrijwilligers van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Deze overhandiging vond plaats bij woonzorgcentrum Elim waar zich alle fietsvrijwilligers verzameld hadden om tevens de aftrap van het fietsseizoen 2024 mee te maken.

De vrijwilligers werden hartelijk ontvangen door een aantal medewerkers van de zorggroep met koffie en cake

 Peter Vink nam het woord en gaf aan blij te zijn dat hij drie nieuwe vrijwilligers mocht welkom heten. “Maar we kunnen altijd nog extra vrijwilligers gebruiken. Dus als mensen het leuk vinden om mee te doen aan ons duofiets-project zijn ze van harte welkom om aan te sluiten.” Vink vervolgt: “Er is voor het komende seizoen al een rooster gemaakt en alle fietsen hebben een onderhoudsbeurt gehad. De fietsen zijn allemaal gesmeerd, waardoor de fietstochtjes soepel zullen verlopen. We zijn klaar voor het nieuwe seizoen.”

Anne Marie Bakker (Manager Welzijn en Informele zorg) nam samen met een bewoner van Elim plaats op de fiets en zo was de overdracht een feit. “We zijn heel blij met dit mooie geschenk van de Kringloopwinkel. Onze bewoners maar ook andere inwoners van Putten zullen hier veel plezier aan beleven. En de fietsvrijwilligers regelen alles zelf. Wij hebben er, als zorggroep, geen omkijken naar. Jullie maken de roosters en regelen de financiën. Ook in het verleden heeft de Kringloopwinkel ons regelmatig donaties gegeven en daar zijn we enorm dankbaar voor.”
Een vrijwilliger van de Kringloopwinkel overhandigde nog de sleutel en gaf aan: “Deze donaties kunnen we doen dankzij de inbreng van de Puttense bevolking. Het afgelopen jaar hebben we voor 120.000 euro kunnen schenken. Wij wensen jullie heel veel plezier met de nieuwe fiets.”

Zorggroep Noordwest-Veluwe is dit duofiets-project rond 2010 gestart. Dit initiatief is bedoeld om mensen die niet meer goed kunnen fietsen, toch te laten fietsen. Inmiddels is dit de derde duofiets die in gebruik werd genomen. Een rolstoelfiets maakt het assortiment compleet. Inmiddels fietsen de vrijwilligers er lustig op los. Er wordt dagelijks gebruik van de fietsen gemaakt.

De fietsen worden niet alleen gebruikt door de zorgcentra, ook andere ouderen en mensen met een beperking uit Putten mogen de fiets voor een vrijwillige bijdrage gebruiken.