​Geen ‘gewoon’ asfalt maar functioneel asfalt (column)

De VVD is blij dat de gemeente Putten een nieuw Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan heeft ontwikkeld. Goed om knelpunten in kaart te brengen en ontwikkelingen toekomst vast te maken.

Dit mede omdat het huidige plan al weer ruim 20 jaar oud is en in de achterliggende jaren geen enkele update heeft plaats gevonden.


Er moeten, met name betaalbare, woningen worden gebouwd om aan de nijpende behoefte te voldoen, daar is inmiddels iedereen het wel over eens. Dat er behoefte is aan industrieterreinen is bij de meeste mensen op dit moment gelukkig ook wel duidelijk. Dat daar infrastructuur voor nodig is krijgt vaak minder aandacht.

Het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan is gepresenteerd en besproken. Toen wij als VVD Putten tijdens deze presentie spraken over de ontwikkelingen in Putten, bouwontwikkeling Halvinkhuizen, vrachtverkeer in Putten en de aansluiting op de A28 en wij onze beelden hebben gedeeld werd hierop gereageerd met “maar je wilt toch niet nog meer asfalt?”. Er moet inderdaad niet meer, maar beter functioneel asfalt komen. Voor de realisatie van Halvinkhuizen moet er bijvoorbeeld een rondweg komen en kan de Van Geenstraat een 30 kilometer ontsluitingsweg worden, wat ons betreft, voorzien van klinkers.

Door de input van de VVD Putten zijn er goede aanpassingen aangebracht in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Denk met name aan: het grote belang van een rondweg die ons aansluit op de A28, een zuidelijke rondweg om onder andere de nieuwbouwwijk Halvinkhuizen te ontsluiten en verkeersaandacht voor mensen met een beperking.

Participatie van burgers, samen als Puttenaren over oplossingen nadenken is een goede zaak. Nu doorschakelen en goede wegen bewandelen, daar is geen asfalt voor nodig.

VVD Putten zal met enige regelmaat een column schrijven voor Puttense Zaken. Deze keer is het de beurt aan  Anja ten Bolscher. Reageren? Stuur een email naar [email protected].