Gemeente maakt ruimte vrij voor de opvang van Oekraïners

​De gemeente wil voor een periode van vijf tot maximaal zes jaar tijdelijk inwoners uit Oekraïne huisvesten aan de Huinerenkweg 10. Mogelijk geldt dat aanvullend ook voor een aantal statushouders.

Omdat er wat onrust was ontstaan onder de buurtbewoners van Krachtighuizen werd er gisteravond een informatieavond gehouden over de ontwikkelingen

Voor de informatieavond van start ging hield wethouder Cornelissen een persinformatiebijeenkomst om in alle rust de plannen van de gemeente te ontvouwen.

“Er is wat onrust ontstaan in de buurt, omdat dit mensen direct en indirect raakt. In plaats van de onrust te laten voortduren willen we nu al zoveel mogelijk duidelijkheid verschaffen ”, legt wethouder Cornelissen uit. “We kunnen nog niet op alle vragen antwoord geven, omdat de plannen de komende tijd nog verder worden uitgewerkt. Voor de lange termijn willen we aan de Huinerenkweg 10 een toekomstbestendig recreatiepark creëren, maar voor de komende jaren wordt het ingericht voor de opvang van Oekraïners. We hebben de ruimte nodig, omdat we als gemeente een taakstelling vanuit het rijk hebben gekregen. Ook door de komst van de spreidingswet hebben we plaatsen nodig. Daarnaast willen we hiermee de Puttense woningmarkt ontlasten. Op dit moment worden er al Oekraïners opgevangen in de Hof van Putten en dat gaat best god. Maar we hebben meer ruimte nodig. Aan de Huinerenkweg zullen geen asielzoekers en arbeidsmigranten worden gehuisvest.”

Cornelissen vervolgt: “Eerst zullen alle chalets die er nog staan weggehaald moeten worden. Eind 2024 hopen we het terrein hiervoor in te kunnen richten en worden er dertig units geplaats die geschikt zijn voor vier personen per unit. Er komt hiermee ruimte voor honderd tot honderdtwintig personen. De uitstraling zal recreatief zijn. Er komt een beheerder op locatie die de taal spreekt. In de tussentijd worden de plannen uitgewerkt om er na die vijf tot zes jaar een toekomstbestendig recreatiepark te creëren. Na de zomer hopen we een tweede informatieavond te houden en dan zal er meer duidelijk zijn.”

Het vakantiepark aan de Huinerenkweg 10 is via de Ontwikkelmaatschappij Vitale Vakantieparken in samenwerking met de gemeente Putten aangekocht. Het doel is om te gaan werken aan versterking van de recreatieve functie op (onder meer) deze plek.