​Gemeente ontvangt vleugel van Kringloopwinkel Overnodig

In de representatieve hal van het gemeentehuis vonde afgelopen donderdag (26 november) een kleine bijeenkomst plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd door de heer Klomp, voorzitter van Kringloopwinkel Overnodig, een tweedehands vleugel aangeboden aan de gemeente Putten. 

Kringloopwinkel Overnodig heeft geen winstoogmerk en benut de winst uit de verkoop van tweedehands spullen om lokale instellingen en verenigingen via geld of in natura te ondersteunen.

Zo zijn de verdiensten uit de activiteiten van en voor de lokale samenleving. Dit jaar kwam in een gesprek tussen de voorzitter en de burgemeester aan de orde om de gemeente een vleugel te schenken. Een vleugel kan prima worden gebruikt bij de huwelijksvoltrekkingen in het gemeentehuis, bij recepties, ontvangsten en personeelsbijeenkomsten.

Dertig jaar oud instrument
In lijn van het werk van de Kringloopwinkel werd gedacht aan een tweedehands instrument, waarbij de zoekvraag bij de gemeentesecretaris werd gelegd. Via de heer Willemsen van Groevenbeek Klassiek werd contact gelegd met de heer Gerco Versteeg uit Zeewolde. Hij had een piano in bewerking, die voor dit doel geschikt zou kunnen zijn: een meer dan 30 jaar oud instrument, maar geschikt voor de ruimte en de beoogde doelen. Door renovatie werd zelfs een beter instrument verkregen dan het oorspronkelijk was.

Inloopconcerten
Tijdens de bijeenkomst sloot wethouder Koekkoek af met woorden van dank voor het prachtige instrument aan Kringloopwinkel Overnodig en aan de heer Versteeg voor zijn vakmanschap. Tot slot was er dank voor de heer Willemsen en gemeentesecretaris Ferdinand Contant, die het instrument bespeelden. De wethouder gaf aan te willen bezien of er inloopconcerten kunnen worden gehouden in het gemeentehuis, bijvoorbeeld tijdens de wekelijkse warenmarkt op woensdag als de markt weer terug is op het Fontanusplein en Kerkplein. Daar wordt nu nog volop aan gewerkt.