Gemeenteraad positief over de herbenoeming van burgemeester Lambooij

​De gemeenteraad heeft vanavond (donderdag 26 januari) de aanbeveling tot de herbenoeming van burgemeester Lambooij gedaan.

Hoogendijk, voorzitter van de vertrouwenscommissie, gaf aan: “Zojuist heeft er een besloten raadsvergadering plaatsgevonden."

"Deze besloten vergadering had als doel om de aanbeveling te doen om burgemeester Lambooij door de kroon te laten herbenoemen. Per 15 juni loopt zijn tweede ambtstermijn af. De gemeenteraad vindt het van groot belang om in openbaarheid uit te spreken hoe de procedure is gevolgd”, aldus Hoogendijk. "We hebben gesprekken gevoerd over het functioneren van de burgemeester. Er ligt geheimhouding op deze gesprekken. Tijdens de besloten raadsvergadering, voorafgaande aan deze openbare vergadering, is het besluit genomen. We willen de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanbevelen om de heer H.A. Lambooij te herbenoemen als burgemeester van de gemeente Putten. We hebben het volste vertrouwen in deze burgemeester.”
 
Burgemeester Lambooij werd gefeliciteerd en hij gaf aan: “Ik heb er zin in. Eigenlijk nog meer dan twaalf jaar geleden. Dat komt omdat ik nu het dorp ken en ook heb ik een heleboel mensen in dit dorp leren kennen de afgelopen jaren. Het is niet nieuw meer. Het voelt als een jas die je al twaalf jaar hebt. Ook zo’n jas voelt vertrouwd en wil je eigenlijk niet meer kwijt. Het voelt als een goede jas. Ik hoop met de mij geschonken gaven en talenten invulling te geven aan het voorzitterschap van deze raad en ons college. Tussen nu en begin juni zal ik in handen van de commissaris van de Koning de eed afleggen. Ik zat net even te denken dat dit ongeveer de vijftiende keer is dat ik als lid van het openbaar bestuur beëdigd wordt. Dan zal ik voor de vijftiende keer uitspreken ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’. Dat is, kort gezegd, ook een vorm van een gebed waardoor ik mij al die jaren gesteund en gedragen weet.”