Geveltuintjes zorgen voor groen in het centrum

Veel bewoners in het centrum van Putten hebben, net als Froukje Broos, initiatiefnemer van de geveltuin, geen voortuin. Toch vinden veel mensen het leuk om wat meer groen voor het huis te hebben.

Het is niet alleen mooi, maar ook goed voor het milieu en de gezondheid

Daarom wil de gemeente Putten inwoners aanmoedigen om geveltuintjes aan te leggen.

Wat is een geveltuintje?
Een geveltuintje is een smalle strook groen langs de voorkant van een woning of gebouw. Dit kan verschillen van een paar plantenbakken tot beplanting in de volle grond. Het aanleggen van een geveltuin is makkelijk. Bedenk een mooie invulling van de geveltuin en vraagt bij de gemeente toestemming. Bij goedkeuring verwijdert de gemeente de stenen, plaatsen een scheidingsbandje en brengen tuingrond aan. De bewoners zetten zelf de planten in de tuin en onderhouden het tuintje. Hierbij is het belangrijk dat de geveltuin netjes wordt verzorgd en goed onderhouden, zodat er voldoende ruimte blijft op de stoep.

Plantentips
Voor bewoners die tips willen hebben over de beplanting van de geveltuin heeft de gemeente Putten een folder beschikbaar met planten die geschikt zijn voor een geveltuin. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen een geveltuin met schaduw, half schaduw en zon.

Doe mee
Ook meehelpen aan een groen Putten? Overweeg dan om ook een proef geveltuintje aan te leggen. Aanmelden kan via de website www.putten.nl/geveltuin of bel naar Mark van Roosmalen van de Gemeente Putten via telefoonnummer 0341-230273.