Gezellige drukte in het dorp

​In het dorp viel afgelopen zaterdag veel te beleven. Zo vierde Kringloopwinkel Het Lokaal van Woord en Daad haar vijfjarig jubileum aan de Ambachtstraat, werd er muziek gemaakt door De Voortzetters op het pleintje bij de Klaas Bosstraat en was er een rommelmarkt aan de Vervoornstraat en Groeneveltstraat.  

Molen ’t Hert draaide tijdens de Nationale Molendag en het Putter Stoomgemaal werd op stoom gebracht

Veel belangstellenden bezochten de diverse locaties en het was gezellig druk in het dorp. Tijdens de veiling die werd gehouden bij Kringloopwinkel Het Lokaal deed veilingmeester Andre Groen in ´t Wout zijn uiterste best om unieke stukken uit de winkel aan de man te brengen. Zo werden er diverse schilderijen, kandelaars, vaasjes en zelf een nieuwe skottelbraai geveild. Niet alle spullen vonden een nieuwe eigenaar en de veilingmeester benadrukte regelmatig dat de spullen werden geveild voor het goede doel. Uiteindelijk vonden toch veel stukken een nieuwe eigenaar.

Ook Molen ‘t Hert mocht rekenen op veel bezoekers die een kijkje kwamen nemen en zich lieten rondleiden door de molenaar en andere gidsen.

Bij de rommelmarkt aan de Vervoornstraat en Groeneveltstraat wisselden ook veel artikelen van eigenaar. Het was er gezellig druk en velen kijken nu alweer uit naar de volgende rommelmarkt die op zaterdag 27 mei wordt gehouden.

Het Putter Stoomgemaal draaide weer op volle toeren en ook daar kwamen veel bezoekers even een kijkje nemen. Zij lieten zich uitleggen hoe de vrijwilligers het gemaal onder stoom brengen en houden.

De Voortzetters speelden hun repertoire op de hoek van de Klaas Bosstraat. Veel winkelende mensen bleven even kijken naar de groep musici om vervolgens hun weg te vervolgen.