​Gezocht: leden voor straatnamencommissie


De gemeente Putten krijgt een officiële straatnamencommissie: de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte. Het college van burgemeester en wethouders is op zoek naar inwoners die lid willen worden van deze nieuwe commissie.

Commissie Naamgeving Openbare Ruimte


De Commissie Naamgeving Openbare Ruimte gaat bestaan uit vijf personen. Zij adviseert het college, gevraagd en ongevraagd, over de straatnaamgeving in de gemeente Putten. Indien nodig adviseert zij ook over naamgeving van andere openbare plekken. Denk hierbij aan pleinen, plantsoenen, parken en openbare gebouwen.

Eerste opdracht
De commissie buigt zich dit voorjaar over de naam voor de nieuwe woningbouwlocatie Putten-Zuid. De gemeente heeft in totaal zo’n veertig naamsuggesties ontvangen. De commissie kiest hieruit een top drie en voorziet de namen van een onderbouwing. Dit is de eerste opdracht van de commissie. De gemeente Putten legt deze drie namen voor aan de inwoners van Putten: zij kiezen de definitieve naam voor de nieuwe woonwijk.

Aanmelden
Interesse? Stuur dan uiterlijk dinsdag 23 maart een e-mail met motivatie naar [email protected]. Leden van de nieuwe commissie benoemt de gemeente op persoonlijke titel. En op basis van gewenste kwaliteiten zoals kennis van de omgeving en de Puttense geschiedenis.