Groene Scheg weert wilde vogels

Fotograaf Hans Hoorman stuurde deze foto's naar de redactie van Puttense Zaken met het onderwerp 'Groene Scheg weert wilde vogels'.

"Menig bezoeker en passant van het park de Groene Scheg zal het niet ontgaan zijn. De gemeentelijke plantsoenendienst heeft naar aanleiding van de geconstateerde vogelgriep in de regio de waterpartijen in park De Groene Scheg voorzien van verdrijvingslinten", aldus Hoorman

"De ongeveer een meter boven de waterspiegel gespannen rood witte linten werken als een soort vogelverschrikker. Door onder andere het flapperen bij elke luchtbeweging en de opzichtige kleuren voorkomt het materiaal dat wilde eenden, meeuwen en ander overvliegend vogelverkeer in de verleiding komt een landing in een van de fraaie vijverpartijen te maken. De toegepaste techniek heeft zich in het verleden goed bewezen terwijl de vaste parkvijverbewoners zich er in het geheel niet aan storen." 

Foto's: Hans Hoorman

Deel ook uw foto met lezers van Puttense Zaken
Ook een mooie, leuke of bijzondere foto gemaakt? Tijdens een wandeling of van een activiteit van de kinderen? Een leuke foto gemaakt in de vakantie? Komt er een bijzondere vogel in de tuin? Of zet de buurman, die altijd voor iedereen klaarstaat, eens in het zonnetje.

Maak een foto van minimaal 1 MB en lever het met een kort tekstje aan via onze website www.puttensezaken.nl. Klik op ‘Iets te melden?’ en upload de foto. De redactie bekijkt de inzending, kiest de mooiste, origineelste en meest bijzondere foto's uit voor plaatsing op de website en zet deze zo snel mogelijk online. Uiteraard is het ook mogelijk om de foto te mailen naar de redactie. Het emailaders hiervoor is [email protected].