Groot beeldscherm met beelden vanuit de schaapskooi

De geboortes van de lammetjes bij de kudde van Ermelo verloopt voorspoedig. Er zijn al twintig ramlammeren en achttien ooitjes geboren. Nog zo’n 150 te gaan! 

De schaapskooi staat vol met kraamhokjes en ook een heuse ‘creche’.

Hier gaan de lammetjes in als ze een aantal dagen oud zijn. Hier kunnen ze lekker samen spelen. Een prachtig gezicht om te zien! De herders en vrijwilligers zijn dag en nacht in touw om de schapen te verzorgen en de geboortes goed te laten verlopen. De schaapskooi is te vinden aan de Postweg 50, zijweg van de Drieërweg, tussen Ermelo en Speuld. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Beelden uit de schaapskooi
In verband met corona is het helaas niet mogelijk om bij de staldeuren naar binnen te kijken. Daarom is er voor bezoekers op het terrein een groot beeldscherm geplaatst, dat beelden uit de schaapskooi geeft. Tijdens de openingsuren is iedereen, met inachtneming van de regels, van harte welkom. Van 12 tot en met 28 februari, voorjaarsvakantie, is het terrein van Schapedrift dagelijks geopend. De aanrijdroute naar de schaapskooi is nog behoorlijk besneeuwd; het terrein is door vrijwilligers van Schapedrift sneeuwvrij gemaakt. Vanaf de schaapskooi kunnen prachtige wandelingen over de Ermelosche Heide gemaakt worden. En er kan gelanglauft worden.

Adoptie lammetje
Bij het bezoekerscentrum zijn warme consumpties af te halen. Ook is het mogelijk om (symbolisch) een lammetje te adopteren. Dat kan ter plekke of via de website www.schapedrift.nl. TV-presentatrice Carrie ten Napel heeft het eerste lammetje geadopteerd. Dit rammetje, geboren op 3 februari, kreeg de naam Max, naar de gelijknamige omroep waar Carrie voor werkt. Iedereen die een lammetje adopteert mag een naam
verzinnen en ook volgt er een uitnodiging voor een fotomoment bij de lammetjes in de schaapskooi. Deze extra bijdragen zijn belangrijk voor het behoud van de schaapskudde van Ermelo.