Grote bermbrand A28 tussen Harderwijk en Hierden, vuur overgeslagen naar natuurgebied Beekhuizerzand

Rond 17.50 uur werd er een bermbrand gemeld aan de A28 bij Harderwijk. De snelweg A28 tussen Nunspeet en Harderwijk is volledig afgesloten. Het vuur langs de A28 tussen Hierden en Harderwijk is overgeslagen nabij het Beekhuizerpad volgens VNOG.

Meerdere brandweerwagens zijn aan het blussen op beide richtingen van de A28

Inmiddels is er opgeschaald naar zeer grote brand met grip 1 en is de rook in de wijde omtrek te zien. Er zijn onder andere korpsen uit
Nunspeet, Elspeet, Uddel, Ermelo, Hierden ,Oldebroek en andere plaatsen aanwezig om de brand te bestrijden. Inmiddels zijn vier verschillende regio's bezig met de brand. Een politie helikopter heeft boven de brand gevlogen om het vuur in beeld te brengen en defensie is ook ingezet.

De grote rookwolken die boven de snelweg hingen zijn inmiddels verdwenen. Veel mensen stonden op de brug bij de Woudstee in Hierden naar de brand te kijken. Hoe lang de snelweg nog dicht blijft is niet bekend. De brandweer gaat langzaam weer wat rijstroken vrijgeven voor het verkeer.

Eerder op de dag brak er ook al brand uit in de berm van de A28. Toen heeft de politie meerdere bekeuringen uit voor bestuurders die aan het filmen waren tijdens het rijden.