​Haringparty Putten levert bijna 6000 euro op

Bij Partycentrum de Huifkar werd gisteren tijdens Haringparty Putten de start van het nieuwe haringseizoen gevierd.

Er werden veel haringen gegeten en Jörgen Schuurman van Visgilde Foppen gaf aan dat de haring weer heerlijk was

“Het is overigens uniek dat we de haring in Putten al kunnen eten, want vanaf morgen (vrijdag 23 juni) mag de haring pas worden verkocht. Maar, omdat dit een proeverij is hebben wij toestemming om vanavond al de Hollandse Nieuwe te mogen eten.” En dat gebeurde massaal. De meeste aanwezigen genoten van de nieuwe haring. Ondanks de regen waren toch veel ondernemers naar de haringparty gekomen om gezellig bij te kletsen en te netwerken.
 
 "Eenmaal, andermaal... verkocht!”,  klonk het tijdens de veiling die tijdens Haringparty Putten werd gehouden. Lwengo Kids Foundation kan 6000 euro bijschrijven om de kinderen in Lwengo te helpen met opgroeien. Veilingmeester Henk Lubbersen verzorgde de veiling, waarbij traditiegetrouw ook het Puttense Haringvaatje werd geveild. Dit Puttense Haringvaatje bracht 800 euro op.  Lubbersen schalde door de zaal: “Kom op jongens, voor het goede doel. Het Puttense Haringvaatje gevuld met de nieuwe haring. Ja, 700 euro is geboden, wie meer dan 700 euro. Voor de eerste haring, mensen kom op, we zijn hier op de Haringparty. Ja, 750 euro geboden, ja, 800 euro voor het Puttense Haringvaatje. Eenmaal, andermaal... verkocht!”
 
Naast het haringvaatje werden er dagjes uit, etentjes, een vlucht boven Putten vanaf Lelystad Airport en diverse kleurvolle schilderijen, gemaakt in Uganda, geveild. Harry Hoorn was namens de Lwengo Kids Foundation aanwezig en was heel bij met de opbrengst voor de kinderen in Lwengo.