Hart voor Israël overhandigt cheque

De werkgroep Hart voor Israël heeft deze week haar project HINENI afgesloten en het eindbedrag overhandigd aan Benjamin Philip, directeur van Hineni in Jeruzalem, die even in Nederland was.

Benjamin Philip uitte eerder dit jaar zijn dankbaarheid aan de Puttense werkgroep, omdat mede door hun steun vele voedselpakketten aangekocht en uitgedeeld konden worden

Philip schreef: "Wij willen u allemaal bedanken voor uw fantastische inzet en actie, om dit allemaal mogelijk te maken ten behoeve van Israëls minder bedeelden en het Joodse volk."

"Ondanks de oorlog was Benjamin onlangs weer in ons land en dat was een goede gelegenheid om hem te ontmoeten en de uiteindelijke opbrengst van onze actie ten bate van zijn stichting HINENI te overhandigen. Ruim twee jaar heeft onze interkerkelijke werkgroep Hart voor Israël actie gevoerd voor de gaarkeuken en restaurant voor kwetsbare mensen in Jeruzalem", legt bestuurslid Okko van Dijk uit. "Dagelijks kunnen gratis warme maaltijden genuttigd worden. Dat was de laatste weken erg lastig, maar toch zijn ze er in geslaagd meer dan 2000 maaltijden per week klaar te maken."

Voorzitter Ceel de Vries heeft persoonlijk het eindbedrag van 25.954 euro aan Benjamin mogen schenken. Dat bedrag is inclusief het voorschot van 10.000 euro dat reeds eerder overgemaakt was om de acute nood te lenigen. "Een ieder die heeft meegewerkt om dit prachtige bedrag tot stand te brengen, willen we van harte bedanken! Binnenkort zal er een nieuwe actie opgestart worden. Een ieder met een hart voor Israël is welkom", aldus Ceel de Vries.