Heleen van de Beek: 'Het liefste ga ik schaatsen op het ijs bij Nulde'

Door Joyce Kruizenga-Elskamp - Het jaar 2024 is een goed jubileumjaar voor Heleen van de Beek van Zielman Makelaardij OG. Het kantoor, ooit gestart door Henk Zielman, bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Zij is zelf al vijfendertig jaar makelaar en ze wordt dit jaar ook nog 65.

Tijd voor vrije tijd... “Het liefste ga ik schaatsen op het ijs bij Nulde”

“Als je dit werk doet moet je van mensen en gebouwen houden. Anders kun je beter stoppen.” Maar Heleen vindt het werken met haar zes collega’s veel te leuk om nu al aan stoppen te denken.

Dat Heleen van aanpakken weet, blijkt wel uit de volgende anekdote. Toen ze in 1979 makelaar wilde worden, zei een oudere heer in het vak: “Maar daar is voor vrouwen toch geen plek?” Heleen dacht toen strijdlustig: “Daar ga ik dan toch verandering in aan brengen.”

De veelgehoorde kreet ‘zelfs op vakantie ben ik nog met mijn werk bezig’ gaat ook op voor Heleen. Maar anders dan je zou verwachten. “Ik ben van de werkgeneratie. Werken, werken, werken, ik vind het heerlijk! Maar tegenwoordig maken mijn man en ik één keer per jaar een mooie reis om ons te verdiepen in andere culturen. Maar wat ik daar ook zie, van mooie villa’s in Monaco tot lemen hutjes in Botswana, ik denk altijd even: wat zouden die hier eigenlijk moeten kosten?”

In de weinige vrije tijd die overblijft heeft ze een paar hobby’s die ze kan doen. Al naar gelang het weer en de beschikbare tijd. “Ik fiets, wandel en lees heel graag. Door het vele lopen in mijn werk (heen en weer lopen, trappen op en af en vanmiddag stond ik bijvoorbeeld nog midden in de weilanden) hoef ik niet naar de sportschool.” Maar haar ogen beginnen gelijk te stralen, als ze het over haar volgende hobby heeft. “Zodra het vriesweer het toelaat, wil ik graag schaatsen. Geweldig leuk om te doen! Het liefste op Nulde, maar dan moet het wel heel hard vriezen.”
Naast haar lidmaatschap van de Rotary en haar vrijwilligerswerk bij Elim helpen Heleen en haar man tenslotte ook een jonge vrouw met een beperking in Putten met allerhande hulp en adviezen. “Ze kan altijd even bij mijn kantoor binnenlopen voor hulp of overleg. Zo fijn dat dat met dit werk kan.”

Heleen schaatst graag op stoere noren. Foto: Joyce Kruizenga-Elskamp