​Hoe ziet Putten eruit in 2040? Vul de vragenlijst in

Inwoners kunnen invloed uitoefenen op de toekomst van Putten. Ga naar www.putten.nl/putten2040 en vul de vragenlijst in. Doe dit vóór 15 juli 2021.

De komst van de Omgevingswet (1 juli 2022) betekent nogal wat. Eén van de belangrijkste onderdelen van deze nieuwe wet is de Omgevingsvisie

In de Omgevingsvisie Putten 2040 schrijft de gemeente hoe Putten eruit ziet in 2040. De Omgevingsvisie wordt hét inspiratiedocument voor de ontwikkeling van Putten van nu tot 2040. Tegelijk is het straks een beoordelingskader voor projecten en initiatieven van inwoners, ondernemers en de gemeente.

Waarom is de Omgevingsvisie belangrijk? 
De Omgevingsvisie Putten 2040 gaat over de toekomst van de eigen leefomgeving. En daar kunnen inwoners invloed op uitoefenen. Is het  bijvoorbeeld belangrijk dat er voldoende woningen worden gebouwd? Of dat er aandacht is voor duurzaamheid? Om voor elkaar te krijgen wat wij met elkaar willen in 2040, moeten er nu al belangrijke keuzes worden gemaakt. In de Omgevingsvisie Putten 2040 komen deze speerpunten voor de toekomst te staan. Daarom is het belangrijk dat inwoners hun mening geven over deze keuzes.

Op www.putten.nl/putten2040 is een vragenlijst klaargezet. Met deze vragenlijst wil de gemeente zoveel mogelijk informatie verzamelen. Daarom worden er ook veel open vragen voorgelegd. Zo geeft de gemeente de mogelijkheid om op inhoudsniveau met hen mee te denken. De inbreng van de inwoners wordt gebruikt voor het opstellen van de Omgevingsvisie. De antwoorden zijn voor de gemeente een waardevolle bron van informatie. Bovendien helpt het hen om met de inwoners in gesprek te komen.