​Houd de hond aan de lijn tijdens een boswandeling

In bijna alle Veluwse natuurgebieden moeten honden aangelijnd lopen. Dat is voor de veiligheid van de bezoekers, de dieren en de honden. In het voorjaar zijn de pasgeboren en jonge dieren erg kwetsbaar. 

Het broedseizoen is namelijk van half maart tot en met half juli

Wild zal bij een confrontatie met een hond meestal vluchten. Daarbij kunnen ze betrokken raken bij een verkeersongeval. Maar het wild kan de hond ook aanvallen.

Hou de hond goed in de gaten, ook in een losloopgebied
Het Putterbos is gelegen aan de oostkant van Putten, aan de rand van het Speulder- en Sprielderbos. Daarvan is één stuk aangewezen als losloopgebied voor honden. Ook daar zijn wilde dieren. Hondenbezitters worden gevraagd ervoor te zorgen dat ze hun hond goed in de gaten houden en dat de hond goed luistert. Het is namelijk best mogelijk dat de hond een pasgeboren dier verwondt of zelfs doodt en even later weer naast het baasje loopt, zonder dat die door heeft wat er is gebeurd.

Toegangsborden
Alle regels staan bij de ingang van het natuurgebied op het toegangsbord. Wandelaars wordt gevraagd zich aan deze regels te houden, zodat iedereen kan blijven genieten van de mooie natuur.