Ik Fix Dat nieuw in winkelcentrum Stadsweiden in Harderwijk

Door Marco Jansen - Een barst in het scherm van je telefoon, een traag werkende computer door een oude accu of problemen met je Wifi-verbinding? Mehdi Doski draait er zijn hand niet voor om. “Ik fix dat wel eventjes”, zegt de Harderwijker, die onder de naam Ik Fix Dat een nieuwe winkel/reparatieservice begint aan de Achterste Wei 19 in winkelcentrum Stadsweiden. Maandag 3 april is de opening en trakteert Mehdi op lekkere hapjes.

Mehdi kan niet wachten om te beginnen, nadat de afgelopen periode het pand waar voorheen diverse slagers waren gevestigd is omgebouwd tot winkelruimte

“Het was een maand lang slopen en renoveren met familie en bekenden. Alles wat je hier ziet is nieuw. Er stond een grote vitrine en het was een klus om deze er uit te halen. We hebben een nieuw tussenmuur geplaatst om de winkel af te scheiden van de reparatiehoek, er is een perfowand met allerlei telefoonaccessoires en een vitrine voor telefoons, laptops en iPads.”
 
Mehdi (27) komt uit Irak en toen hij een half jaar oud was, vluchtte het gezin naar Nederland en ging wonen in Harderwijk. Hij is de jongste en heeft drie oudere broers en een zus. Op Landstede volgde hij de mbo niveau 4-opleiding ICT-systeemmedewerker en beheer. “Naast mijn werk was het mijn hobby om telefoons te repareren en storingen aan laptops op te lossen. Ik houd ervan om dingen uit te zoeken en de laatste vier jaar heb ik mijzelf aangeleerd om telefoons te repareren door het kijken van filmpjes op YouTube.”

Mehdi Doski van Ik Fix Dat

In zijn omgeving hielp hij anderen als hun telefoon stuk ging door het scherm te repareren of de accu te vervangen. Drie jaar geleden begon Mehdi met adverteren op Marktplaats. “Ik kocht defecte telefoons in voor een paar tientjes en repareerde deze. Ik haalde ze het liefst op bij mensen thuis, repareerde de telefoons door onderdelen te vervangen en verkocht ze weer door. Ik gaf ze een nieuw leven als ‘refurbished’ smartphones. Na enige tijd wist iedereen in mijn omgeving dat ik mij hier mee bezig hield. Als iemand een nieuw abonnement ging afsluiten, kreeg ik bericht dat ik zijn oude telefoon kon kopen. Ik hield er een leuk bedragje per maand aan over en wist dat ik hier goed in was. Ik had alle onderdelen in huis en als ik een telefoon binnenkreeg, kon ik er mee aan de slag. De kapotte schermen kon ik inleveren bij Apple en kreeg hier een klein bedrag voor.”
 
Eigen baas
Een eigen winkel beginnen was al langere tijd zijn wens. Een pand huren in het centrum bleek te duur, maar op Funda zag hij dat het pand aan de Achterste Wei 19 in winkelcentrum Stadsweiden leeg stond. “Deze locatie scheelt mij de helft in prijs. Ik geloof er in dat mensen ook hier heen komen als ik straks naam heb opgebouwd. Parkeren is hier gratis en op loopafstand”, zegt Mehdi, die per 1 maart zijn baan heeft opgezegd en eigen baas wil zijn. “Ik verkoop hier telefoons, tablets, smartwatches van Apple en Samsung en Windows laptops. Ook heb ik veel telefoonaccessoires en gadgets, zoals hoesjes, screenprotectors, koptelefoons, Bluetooth oordopjes, auto-opladers, telefoonhouders met magneet voor in de auto), USB-sticks, camera’s etc. Ik voer reparaties uit en ga mensen met computerproblemen helpen op afstand. Deze support geef ik met Teamviewer: met dit programma kun je meekijken op iemands computer op afstand als iemand bijvoorbeeld een virus heeft of een trage laptop. Via de website van Teamviewer krijg je een wachtwoord en kun je zelf ook de sessie beëindigden. Reparatie op locatie doen we ook. Ik garandeer dat we de goedkoopte zijn van allemaal.”
 
De winkelinrichting is bijna klaar en vanaf maandag 3 april opent Ik Fix Dat de deuren. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00-20.00 uur en zaterdag van 10.00-18.00 uur. Mehdi onderzoekt de mogelijkheid bij de gemeente om ook op zondag open te gaan. “Officieel doe ik dit in mijn eentje, maar ik heb iemand die mij ondersteunt in de winkel als ik het druk krijg door klanten te woord te staan en problemen en storingen op te schrijven. Ook kan er iemand bijspringen met reparaties. Ik kan niet wachten om te beginnen!”
 
Ik Fix Dat
Achterste Wei 19
3844 HR Harderwijk
06-11269851
www.ikfixdat.nl
Facebook & Instagram: @ikfixdat
[email protected]

Mehdi Doski van Ik Fix Dat