​Informatiemarkt Windpark Horst en Telgt

Provincie Gelderland, gemeenten Ermelo en Putten en initiatiefnemers werken samen aan de komst van windpark Horst en Telgt. Het initiatief bestaat uit een windpark van zeven windturbines in Ermelo en Putten, langs en vlakbij de A28.

De provincie Gelderland is gestart met de voorbereiding van een 'Provinciaal Inpassingsplan' voor windpark Horst en Telgt

Wees welkom op de informatiemarkt op woensdag 30 november. De markt is op inloop van 19.00 uur tot 21.00 uur in Het huis van Ermelo aan het Raadhuisplein 2 in Ermelo. Provincie Gelderland vraagt belangstellenden zich van tevoren aan te melden via de website www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt.

Informatiemarkt milieuonderzoeken
In november 2022 zijn de eerste milieuonderzoeken klaar. Tijdens de informatiemarkt op woensdag 30 november informeert de Provincie Gelderland de aanwezigen daar graag over. Zo kan er worden verteld wat is onderzocht en op welke manier, de uitkomsten van de onderzoeken en het vervolgproces richting het voorkeursalternatief (de voorkeursopstelling) en het voorstel voor lokale normen.

Op de informatiemarkt staan per onderzoeksthema stands. Bij elke stand kunne bezoekers zien wat is onderzocht en wat de belangrijkste resultaten zijn. Experts zijn aanwezig om de milieuonderzoeken toe te lichten en alle vragen te beantwoorden. De rapporten van de milieuonderzoeken komen ook beschikbaar via www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt.

Tijdens de informatiemarkt woren er nog geen conclusies aan de onderzoeksresultaten verbonden. Dat betekent dat er nog geen opstelling van de windmolens te zien is. De uitkomsten worden eerst verwerkt in het voorkeursalternatief. In januari 2023 is het concept voorkeursalternatief klaar en kunnen inwoners hierop reageren.

Verkenningsfase windpark Horst en Telgt
Op dit moment zit windpark Horst en Telgt in de verkenningsfase. In deze fase onderzoekt de provincie de effecten van het beoogde windpark op de omgeving en het milieu. In de onderzoeksagenda milieu staat welke onderzoeken met welk doel worden uitgevoerd. Deze milieuonderzoeken moeten leiden tot een zogenaamd voorkeursalternatief. Dat is de voorkeursopstelling van het windpark. Daarbij hoort ook een voorstel voor lokale normen voor geluid, slagschaduw en veiligheid. Het voorkeursalternatief is de basis voor het inpassingsplan.

Kijk voor meer informatie op de website www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt.

Foto: Pixabay