Ingezonden brief: 'Oversteek Hoofdlaan, verbetering?'

Sinds er drie jaar geleden een fataal ongeval plaatsvond op de oversteek van de Oude Rijksweg ter hoogte van de Hoofdlaan, is er veel discussie geweest over het veiliger maken van deze kruising, waar dagelijks honderden scholieren oversteken.

 De gemeente Putten en de omwonenden wilden een rotonde, maar dat vond de provincie te duur.

Als tijdelijk maatregel is de maximumsnelheid ter plekke verlaagd naar 60 kilometer per uur en de provincie kwam met een reconstructie van de middengeleider, die tot meer veiligheid moet leiden. Mokkend is de gemeenteraad van Putten maar akkoord gegaan met deze halve maatregelen.

De fractie van 50PLUS in de provincie kwam gelukkig met een beter plan: handhaaf de snelheid op 60 kilometer per uur, maak een Z-bocht in de vluchtheuvel en creëer een knik in de weg, waardoor het verkeer van nature de aandrang krijgt om vaart te minderen. 50PLUS heeft dit plan vorige week met verve verdedigd in de vergadering van de Provinciale Staten, zeg maar de gemeenteraad van de provincie.

Het is teleurstellend te moeten constateren dat het gros van de landelijke partijen hier geen oren naar had, ook niet de partijen die in Putten lokaal vertegenwoordigd zijn en voorstander waren van 60 kilometer per uur. Het blijft zoals het is en de maximumsnelheid gaat gewoon weer naar 80. Met argumenten waar je een sik van krijgt: te veel gedoe, in strijd met provinciaal beleid en ga zo maar door. Als beleid de veiligheid van fietsende scholieren in de weg staat, wat zegt dit dan over het beleid? Maar het meest schrijnend is misschien wel de conclusie dat we als samenleving met z’n allen dus accepteren dat er eens in de zoveel tijd een ernstig ongeval plaatsvindt.

Arap-John Tigchelaar, commissielid Wij Putten

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender. Reageren op deze ingezonden brief? Stuur een email naar [email protected].