Ingezonden brief: Route optocht 2024

​Beste inwoner van Putten, de Oranjevereniging Putten heeft de laatste tijd veel vragen gekregen van mensen die geruchten hebben gehoord dat de route van de optocht dit jaar is gewijzigd. Het is inderdaad juist dat de route dit jaar gewijzigd is.

De optocht passeert het Oranjeplein niet meer omdat de veiligheid niet langer gewaarborgd kan worden

Het is geen nieuw inzicht; we weten dit al jaren en deden er ieder jaar alles aan om het toch nog mogelijk te maken maar vorig jaar was de grens bereikt.

De optocht is er voor de kinderen en voor alle Puttenaren. Zoveel mogelijk kinderen (en ook volwassenen) moeten mee kunnen doen en zoveel mogelijk bezoekers moeten de optocht goed kunnen zien. Dat moet vooral veilig gebeuren. De immens grote wagens en tractoren moeten veilig kunnen rijden en de bochten goed kunnen maken. De weg moet voor de chauffeurs overzichtelijk zijn. Kinderen moeten zo min mogelijk de kans krijgen om de weg op te rennen. De nieuwe route biedt dat en maakt bovendien een korte ronde om de dorpskern zodat iedere bezoeker na afloop naar de twee pleinen kan gaan waar het feest dan al is losgebarsten.

Het “op een terrasje zitten kijken naar de optocht” hebben we inderdaad enkele keren gehoord, maar dat genoegen is natuurlijk slechts voor een klein gedeelte van de bezoekers weggelegd. De veiligheid komt iedere bezoeker ten goede en niet op de laatste plaats de horeca en de winkeliers van Putten. Want als het fout gaat dan gaat Putten dat nog jarenlang merken in bezoekersaantallen. Winkeliers hebben overigens geen belang bij een route door het dorp, omdat zij op Koningsdag altijd gesloten zijn.

We moeten ons gezamenlijk realiseren dat niets hetzelfde blijft en in onze sterk gegroeide gemeente moeten we op ieder terrein regelmatig bakens verzetten. De viering van Koningsdag is daar geen uitzondering op. Als Oranjevereniging kiezen wij nog steeds voor het ouderwets gezellige feest voor iedereen en veiligheid staat daarbij voorop. We rekenen hierbij op ieders begrip en medewerking.

Laten we er weer een mooie Koningsdag in Putten van maken!

Bestuur Oranjevereniging Putten

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender. Reageren op deze ingezonden brief? Stuur een email naar [email protected].