​Ingezonden brief: 'Verkeersinfarct winkelcentrum is op te lossen'

In mei besloot de raad om de verplaatsing van de Boni naar de Gervenhof goed te keuren. Dit ondanks de zorgen die er zijn over de parkeerdruk en de verkeersdruk op de Engweg. Eerder schreef ik al dat dit een gemiste kans was om met de komst van Putten Zuid / Halvinkhuizen tot een betere oplossing te komen door de Boni een plek te geven bij de nieuwe locatie van de Aldi.

Recentelijk werd nu ook door de winkeliers de vrees voor een verkeersinfarct uitgesproken.

Ik wil daarom nogmaals pleiten voor een uitbreiding van de nieuwe locatie van de Aldi met andere supermarkten. Naar mijn idee moet er serieus worden nagedacht over deze optie, en hier in de verdere planvorming van Halvinkhuizen rekening mee worden gehouden.

Mijn voorstel is nu als volgt: Verplaats de Albert Heijn van de Voorthuizerstraat naar een plek naast de Aldi. Realiseer daar een parkeergarage met begane grond voor de Albert Heijn en plaats daar bovenop appartementen voor starters op de woningmarkt. Na realisatie van dit pand kan de Albert Heijn verhuizen, en hoeft de winkel niet voor langere tijd dicht. Na verhuizing van de Albert heijn, kan het huidige pand worden gesloopt. Ook hier kan een parkeergarage gebouwd worden, met op de begane grond een winkel locatie en daar bovenop opnieuw appartementen. Ditmaal voor ouderen die dicht bij het centrum willen wonen. Verhuis dan de Jumbo naar deze locatie. Het huidige Jumbo pand kan dan worden afgebroken. De bestemming van dit terrein kan dan volledig ingevuld worden met appartementsgebouwen, zoals dat langs de Voorthuizerstraat al op meer plekken is gebeurd.

Met deze verplaatsingen wordt zowel het verkeersinfarct als de parkeerdruk opgelost. Het winkelcentrum krijgt door een betere bereikbaarheid meer aantrekkingskracht voor winkelend publiek. Tevens komen er veel extra appartementen beschikbaar voor zowel starters als ouderen. Hopelijk omarmt de raad mijn visie eens, en kijkt de raad wat verder in en naar de toekomst!

Gerard van den Brandhof

De redactie behoudt zich het recht om ingezonden brieven te redigeren, in te korten of niet te plaatsen. Plaatsing betekent niet dat de redactie de mening of de opvatting van de schrijver deelt. Bijdragen dienen voorzien te zijn van naam afzender. Reageren op deze ingezonden brief? Stuur een email naar [email protected].